À Punt fa de guia per la Baixa Saxònia alemanya amb ‘Valencians al món’

Aquest dimecres 28 de febrer, a les 22 h, coneixerem aquesta regió del nord d’Alemanya plena de llegendes medievals, que destaca per la indústria tecnològica

Jose Miguel (Poble Nou), Isabel (Dénia) ens mostraran la vida quotidiana a Hannover
Jose Miguel (Poble Nou), Isabel (Dénia) ens mostraran la vida quotidiana a Hannover / À Punt
27 de febrer 2024 - 13:57

Les nits dels dimecres en À Punt són per a viatjar amb Valencians al món. En aquesta ocasió la radiotelevisió valenciana trasllada els espectadors al nord d'Alemanya, amb la reportera guia Nerea Camps. Amb ella explorarem la Baixa Saxònia: Bremen, Oldenburg, Hannover i Göttingen. És una regió carregada de llegendes medievals que ha evolucionat d’una economia agrícola a una de més moderna, basada en sectors com la tecnologia, la indústria automotriu i l'enginyeria.

Àngela, d’Onil (Alcoià), fa 8 anys que viu a Bremen. Ens parlarà de la seua experiència com a fisioterapeuta en una regió que ofereix oportunitats laborals i un entorn favorable per créixer professionalment. Explorarem els racons més emblemàtics de la ciutat, com la plaça major i la catedral, i aprendrem sobre les llegendes medievals que donen vida a aquesta regió rica en història.

Àngela, d'Onil, ens explica les possibilitats laborals al nord d'Alemanya
Àngela, d'Onil, ens explica les possibilitats laborals al nord d'Alemanya / À Punt

Carlos, originari de Xarafull (Vall de Cofrents-Aiora), fa 10 anys que viu a Bremen. Ens sorprendrà amb el seu èxit empresarial a Bremen: un negoci de restauració que ha enriquit el panorama gastronòmic de la ciutat i ha contribuït a la dinamització econòmica local. A més, amb ell descobrirem l'Universum Bremen, un museu dedicat a l'enginyeria i la innovació.

Carlos, de Xarafull, regenta un exitós restaurant a Bremen
Carlos, de Xarafull, regenta un exitós restaurant a Bremen / À Punt

Ana, procedent de Faura (Camp de Morvedre), fa 4 anys que viu a Oldenburg. Aquesta amazona de doma clàssica ens mostrarà una altra faceta interessant de la regió: la passió pels cavalls. A més, farem una visita a un local de cervesa tradicional alemanya, on ens explicarà la rica tradició artesanal de la Baixa Saxònia i on ens oferirà una degustació que serà una veritable delícia per a tots els amants del bon beure.

Ana, de Faura, ens descobreix la passió pels cavalls a la Baixa Saxònia
Ana, de Faura, ens descobreix la passió pels cavalls a la Baixa Saxònia / À Punt

Carolina, que es va traslladar fa 10 anys des d'Oriola (Baix Segura) a Hannover per exercir la seua professió d'infermera, ens conduirà en un recorregut pel cor de la ciutat, en què destaquen els punts més emblemàtics i farà especial èmfasi en la vitalitat cultural de la regió. La Ruta de la Línia Roja ens guiarà a través d'una experiència enriquidora, plena d'art i història.

Carolina, d'Oriola, ens conduirà en un recorregut pel cor de la ciutat de Hannover
Carolina, d'Oriola, ens conduirà en un recorregut pel cor de la ciutat de Hannover / À Punt

José Miguel i Isabel, procedents del Poble Nou de Benitatxell i Dénia (Marina Alta), ens oferiran una visió íntima de la vida quotidiana a Hannover. A través de la visita a un temple luterà i la degustació de la gastronomia tradicional, ens mostraran com s'integra la comunitat valenciana en aquesta regió, i destacaran els aspectes culturals i culinaris que enriqueixen la seua experiència.

David, de Crevillent, viu a Göttingen i ens revelarà la faceta científica d’una ciutat estretament vinculada a la investigació
David, de Crevillent, viu a Göttingen i ens revelarà la faceta científica d’una ciutat estretament vinculada a la investigació / À Punt

Finalment, David, de Crevillent (Baix Vinalopó), que fa tres anys que viu a Göttingen, ens revelarà la faceta científica d’una ciutat estretament vinculada a la investigació i l'educació superior. La seua visita als monuments dedicats als científics locals posarà de manifest la importància de la ciència en aquesta regió, que continua sent un centre d'excel·lència en el camp de la química i altres disciplines. En conjunt, el viatge de Valencians al Món a al Nord d’Alemanya serà una experiència enriquidora que posarà de manifest tant la riquesa històrica com el dinamisme econòmic d'aquesta regió. 

També et pot interessar

stats