À Punt grava a l’Elca el resum informatiu de l’any

La Fundació Francisco Brines obri les portes de la finca familiar del poeta, a Oliva, per a rodar una conversa que repassa les principals notícies del 2021

Imatge del rodatge
Imatge del rodatge
26 de novembre 2021 - 14:40

La mort del poeta Francisco Brines, només uns dies després de rebre el Premi Cervantes, ha sigut una de les notícies més destacades de 2021. I l’Elca, l’emblemàtica finca d’Oliva on Brines va passar l’última etapa de la seua vida, un dels llocs més icònics de l’any que està a punt d’acabar. Aquesta setmana aquesta alqueria valenciana, envoltada de tarongers, s’ha convertit en un improvisat plató de televisió per a gravar el programa resum de l’any que prepara À Punt Notícies.

Moment en el rodatge del resum informatiu de l'any a Elca
Moment en el rodatge del resum informatiu de l'any a Elca

L’especial s’emetrà el pròxim dia 27 de desembre i inclou una selecció de les notícies més destacades del 2021, contades a través de xicotets fragments dels informatius de la televisió d’À Punt. I per a comentar els principals fets informatius, À Punt ha reunit a l’Elca cinc personatges valencians que d’una manera o altra han sigut protagonistes i que també són referents en els seus àmbits. Marisa Blasco, cap de les UCI de l’Hospital Clínic de València; Fernando T. Maestre, catedràtic de la Universitat d’Alacant i expert en desertificació i canvi climàtic; Anna Gómez, capitana del primer equip del València Basket, campió el 2021 de l’Eurocup, la Supercopa d’Espanya i la Supercopa d’Europa; Reyes Martí, pirotècnica de Borriana i un referent del món de la festa, i Àngels Gregori, directora de la Fundació Francisco Brines i amfitriona de l’acte.

Rodatge a Elca
Rodatge a Elca

El resum informatiu de l’any està dirigit per Ivan Esteve, subdirector d’Informatius d’À Punt, i compta amb Arturo Monedero en la coordinació de continguts, Santi López en la realització i Maria Salvador en la producció.

El 2021 ha sigut un any de contrastos. Va començar amb la tercera onada, la més devastadora de tota la pandèmia, i amb registres de rècord en tots els indicadors de la Covid-19. La Comunitat Valenciana va arribar a tindre una incidència acumulada de 1.460 casos per cada 100.000 habitants, va registrar quasi 10.000 contagis diaris i 112 morts en un sol dia. Des d’eixe moment, el 2021 ha sigut una constant desescalada –ara amenaçada pel nou repunt de casos– i un camí constant cap a la normalitat gràcies a les vacunes. "En tot aquest camí, les càmeres i els micròfons d’À Punt han sigut testimonis de l’actualitat, amb una mirada pròxima, amb vocació de servei públic i en valencià", explica Raquel Ejerique, directora d’Informatius d’À Punt Mèdia.

Durant el rodatge del programa resum
Durant el rodatge del programa resum

Però el 2021 ha tingut molts més focus informatius més enllà de la pandèmia. Des dels Jocs Olímpics de Tòquio al volcà de La Palma, passant per les atípiques celebracions de les Falles o del Misteri d’Elx, les neus de Filomena o les ja habituals inundacions de final de l’estiu. I a més de Brines, hem hagut de lamentar la pèrdua d’un altre referent valencià, Paco Cabanes, el Genovés, llegenda de la pilota.

"Este especial és un fidel reflex de com ha viscut la societat valenciana aquest 2021. Amb les millors imatges, les grans fites i també les xicotetes històries personals que han protagonitzat els informatius d’À Punt", conclou Ejerique.

També et pot interessar

stats