À Punt estrena una sèrie del pilotari Sacha a Nova York

• El jugador internacional Sacha Kruithof és el protagonista d’esta producció de quatre capítols rodada a la ciutat que mai dorm

• Demostra que la pilota es practica a tot el món i el primer episodi s’estrenarà el dijous 4 de juliol, a les 22:45 hores

20 de juny 2024 - 10:00

La pilota és un esport universal i no es juga només a la Comunitat Valenciana. Així ho demostra la sèrie documental Sacha a Nova York, que estrena À Punt el dijous 4 de juliol a les 22:45 hores. Quatre episodis que volen donar a conéixer la popularitat que el joc de la pilota a mà té a la ciutat més cosmopolita del món.

Els espectadors seran testimonis de les peripècies que el jugador internacional de pilota Sacha Kruithof viu durant cinc setmanes a Nova York, on entrena intensament enfrontant-se a tot tipus d’adversaris per a preparar el seu repte final: véncer Tywan Cook, una llegenda i el millor jugador de pilota de la ciutat. L’aventura no només ens mostra les seues emocionants gestes esportives en escenaris com Brooklyn, Chinatown o el Bronx, sinó que també ens descobreix les històries humanes que habiten entre la pilota i la paret de joc.

Tywan Cook: una llegenda i el millor jugador de pilota de Nova York
Tywan Cook: una llegenda i el millor jugador de pilota de Nova York / À Punt

Sacha Kruithof és un jove pilotari d’ascendència holandesa nascut a Orba, a la Marina Alta, on va començar la seua afició per la pilota. El jugador va provar totes les modalitats de trinquet i de carrer fins que va descobrir en YouTube una modalitat que el va atrapar: el one wall. Als tretze anys ja era campió europeu sub 15 d’esta modalitat internacional. Als dèsset es proclamava campió del món sub 19. Membre de la selecció valenciana absoluta de pilota, amb la qual ha sigut també campió del món, Sacha ha viatjat per mig planeta guiat per la curiositat i les ganes de descobrir les diferents cares del joc que l’ha vist créixer. La seua pròxima parada serà la ciutat de Nova York, com a protagonista de la nova sèrie documental d’À Punt.

Sacha Kruithof, campió del món sub 19 i membre de la selecció valenciana absoluta de pilota, amb la qual ha sigut també campió del món
Sacha Kruithof, campió del món sub 19 i membre de la selecció valenciana absoluta de pilota, amb la qual ha sigut també campió del món / À Punt

La sèrie està escrita i dirigida per Àlex Martínez Orts, un dels fundadors de la revista Ferida, premiada publicació en paper sobre pilota valenciana, i director del programa La travessa, de la ràdio d’À Punt, dedicat a divulgar el nostre esport autòcton.

La producció ha estat a càrrec de CreaConcepto, productora valenciana que ha fet també per a la cadena autonòmica formats com Dejavú, TÀP Zàping, A córrer i desenes de retransmissions en directe. CreaConcepto ha produït també, entre altres documentals, Les mans del Genovés, dedicat a la figura del gran pilotari Paco Cabanes.

Una sèrie que posa en valor la pilota valenciana

Amb un format innovador que transita entre el documental, el reality esportiu i la ficció, Sacha a Nova York és una sèrie de to contemporani i referents globals, en la línia dels continguts que s’ofereixen en les plataformes d’estríming. Es tracta d’una ambiciosa aposta d’À Punt per a posar en valor la pilota valenciana a través d’una producció audiovisual de primer nivell, que compta en el seu equip amb el prestigiós director de fotografia valencià Nacho Toledo. A partir del pròxim dijous 4 de juliol, data en què s’estrenarà la primera entrega, els espectadors i espectadores podran disfrutar setmanalment dels quatre capítols que conformen la primera temporada d’una sèrie que no deixarà indiferent ningú.

També et pot interessar

stats