À Punt estrena un documental pel 10é aniversari de Felip VI

S'emet a les 22:45h i intervenen més de 20 personalitats de la política, l'economia, la cultura i l'esport 

Hui 18 de juny, es compleixen deu anys de la coronació de Felip VI com a rei
Hui 18 de juny, es compleixen deu anys de la coronació de Felip VI com a rei / Casa Reial
18 de juny 2024 - 09:49

Amb motiu de l'aniversari de la coronació com a Rei d'Espanya de Felip VI, la radiotelevisió valenciana estrena el documental Felipe VI, diez años de reinado este dimecres 19 de juny, a les 22:45 hores.

    Dirigit per Ascensión Vázquez, periodista de Telemadrid especialitzada en Casa Reial, el documental repassa la dècada transcorreguda des del 19 de juny de 2014. Deu anys de regnat caracteritzats per una successió d'episodis complexos des d'un punt de vista institucional, social i familiar que el monarca ha hagut d'afrontar, en diversos casos, de forma inèdita.

Este documental pren com a referència el discurs que Felip VI va pronunciar a les Corts el dia de la seua proclamació i repassa els moments més importants d’estos deu anys. Des del desafiament independentista català fins a la pandèmia, passant per la inestabilitat política amb cinc eleccions generals i deu rondes de consulta, la marxa de don Juan Carlos a Abu Dabi i les mesures de transparència a la Casa Reial que ha pres Felip VI. Així mateix , realitza una mirada de futur, amb la formació i jura de la Constitució com a hereva de la Princesa d'Astúries, Leonor de Borbó.

El documental incorpora els testimonis d'una vintena de personalitats del món de la política, l'economia, la cultura i l'esport. Entre els quals intervé l'expresident del Govern, Mariano Rajoy, la presidenta del Consell d'Estat, Carmen Calvo, l'expresident del Congrés, Jesús Posada, l'excap de la Casa del Rei Rafael Spottorno, el cap de l'oposició, Alberto Núñez Feijoo, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, el Cap de l'Estat Major de la Defensa, Teodoro Esteban López Calderón, la directora de la Fundació Princesa d'Astúries

També et pot interessar

stats