À Punt estrena un documental d’investigació sobre el món de l’estiba

El documental pretén esbrinar la realitat d’aquest col·lectiu que pot paralitzar l’economia del país per a defensar els seus interessos.

Documental d'investigació d'À Punt
Documental d'investigació d'À Punt

La televisió d'À Punt estrena demà, dimecres 1 de maig, a les 21:15 hores, un documental d'investigació sobre el món de l’estiba. El documental, titulat L’estiba, lluita obrera o màfia?, pretén esbrinar la realitat d’aquest col·lectiu dedicat a la càrrega i descàrrega de mercaderies als ports i que pot paralitzar l’economia del país per a defensar els seus interessos.

Per primera vegada les càmeres de televisió entren en les eleccions sindicals del sector i els estibadors es posen davant de la càmera per a parlar de la seua realitat i defensar-se de crítiques i acusacions. L’equip del documental també entrevista el president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, i el president de la patronal autonòmica valenciana (CEV), Salvador Navarro.

El treball periodístic que estrena demà la televisió pública valenciana explica entre altres aspectes les resistències del sector de l’estiba a la liberalització dels serveis portuaris que des de fa anys reclama la Unió Europea i els tímids avanços que es van produint en el camí. El documental tracta igualment altres aspectes, com ara la cara més solidària de l’estiba.

Cal ser família d’estibador per a entrar en el sector? Quant guanya realment un treballador de l’estiba? Quina responsabilitat tenen les empreses portuàries en aquesta situació? Són un exemple d’unió obrera o un col·lectiu de mètodes dubtosos? Aquestes i altres preguntes es plantegen en el reportatge que ha preparat À Punt i que aporta interessants xifres i testimonis de primera mà de protagonistes relacionats amb aquesta activitat econòmica i amb els ports.

Totes les emissions de la televisió i la ràdio d’À Punt Mèdia les poden trobar i seguir en l’enllaç següent: https://www.apuntmedia.es i en les aplicacions mòbils i de smart TV.

També et pot interessar

stats