À Punt estrena la sèrie documental El caso Alcàsser

La programació de dimarts inclourà també l’estrena d’altres dos documentals El lector de huesos: 'Caso Asunta' i 'L’últim aviador'.Aquest divendres a la nit el programa 'A la Ventura' inclourà una anàlisi del fenomen d’un dels crims més mediàtics de la història d’Espanya

À Punt estrena la sèrie documental El caso Alcàsser
À Punt estrena la sèrie documental El caso Alcàsser

À Punt estrena la minisèrie documental El Caso Alcàsser, que analitza un dels crims més mediàtics de la història d’Espanya: l’assassinat de tres xiquetes d’Alcàsser que va somoure la societat per la brutalitat i per la cobertura que en feren els mitjans de comunicació.

Aquesta producció de Netflix i Bambú Producciones (Las chicas del cable) amb la participació d'À Punt Mèdia consta de cinc capítols que inclouen noves entrevistes al voltant del cas que va commocionar Espanya l’any 1992 després de l’assassinat de Miriam, Toñi i Desirée. La sèrie fa una reconstrucció dels mesos posteriors als fets i de la trobada dels cossos, posant especial atenció en el tractament mediàtic de la investigació. El programa estarà disponible únicament en televisió.

A continuació, a les 23 hores, À Punt estrenarà el documental El lector de huesos: caso Asunta. Dani Álvarez abordarà aquest cas al costat d'Anxo Lugilde, periodista gallec de La Vanguardia que va seguir el cas Asunta des del començament. Intentarà resoldre els dubtes i els detalls més rellevants de l'assassinat de la xiqueta, l’any 2013.

La programació es completa amb l’emissió del documental L’últim aviador, a partir de la mitjanit, una producció de Dacsa Produccions amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i amb la participació d’À Punt Mèdia.

Després de més de 75 anys, Vicente Montejano ens narra en primera persona la seua experiència de més de 14 anys en el gulag rus després del final de la Guerra Civil Espanyola. Vicente és l'últim supervivent d'un grup de 12 joves pilots republicans que van ser sorpresos pel final de la contesa mentre realitzaven un curs d'aviació de guerra a Kirovabad (actualment Gandja), en l'antiga URSS (actualment República de l’Azerbaidjan) .

La història de Vicente transcorre des de la seua arribada a Rússia, passant pel final de la Guerra Civil i el seu trasllat als camps de concentració de Sibèria durant la Segona Guerra Mundial fins a la repatriació a Espanya a mitjan anys 50 en plena repressió franquista.

A través del seu relat, coneixerem un tros més de la nostra història recent i dels estralls d'una guerra que va marcar durant 40 anys el destí d'un país. Gràcies a Vicente Montejano, coneixerem la història de L'Últim aviador.

També et pot interessar

stats