À Punt estrena el documental interactiu ‘Max Aub Mapa’ en el seu web

Una aproximació interactiva sobre la vida i obra de l’escriptor per a celebrar els 120 anys del seu naixement 

Demà dijous 15 a les 19 h tindrà lloc una presentació del webdoc en el centre multimèdia LABA VALENCIA amb els autors

Portada Max Aub Mapa
Portada Max Aub Mapa / Departament de Comunicació
14 de juny 2023 - 14:39

À Punt estrena hui dimecres 14 de juny Max Aub Mapa, un documental interactiu sobre la vida i obra de l’escriptor Max Aub per a celebrar els 120 anys del seu naixement.

El webdoc és una aproximació didàctica a la vida de Max Aub dirigit per Elisa Ferrer i amb guió de Fran Ruvira que parteix del rastre de la biblioteca confiscada de l’autor per part del franquisme.

El documental fa un recorregut per les diferents etapes de la seua vida, des dels orígens de la família Aub a París fins a la tornada de l’escriptor a València de l’exili mexicà el 1969. El documental interactiu centra gran part dels continguts en l’arribada de la família Aub a València, després de fugir de la Primera Guerra Mundial i els anys en què el jove Max descobreix la capital valenciana del 1914, en plena ebullició política i comença el batxillerat a l'Institut Lluís Vives de València. També conta els difícils anys de la Guerra Civil, l’etapa d’exili en camps de concentració i la fugida constant fins que s’estableix a Mèxic.

El projecte compta amb la participació d’experts i d’expertes en la figura d’Aub com Joan Oleza, Manuel Aznar Soler, Xelo Candel, Salvador Albiñana, Esther Lázaro o Margarita Ibáñez. Max Aub Mapa també recull testimonis familiars com el de la seua neta Teresa Álvarez Aub o escriptors com ara Rafa Lahuerta que tracen la geografia i la vigència de Max Aub.

Un documental interactiu sobre la vida i obra de l’escriptor Max Aub per a cele-brar els 120 anys del seu naixement.
Un documental interactiu sobre la vida i obra de l’escriptor Max Aub per a cele-brar els 120 anys del seu naixement.

El documental és una aposta transmèdia de les productores valencianes Savinelli Films, Incomedia Producciones i Umbracle Cinema que compta amb el suport de la Fundació Max Aub de Sogorb, l’Institut Valencià de Cultura i l’Ajuntament de València. Obtingué el premi al millor webdoc en el FINNOF d’Argentina, una de les cites internacionals més importants del transmèdia.

A més d’esta versió interactiva, À Punt també té prevista l’estrena en televisió de la versió lineal del documental pròximament.

D’altra banda, demà dijous 15 a les 19 h tindrà lloc una presentació del webdoc al centre multimèdia LABA VALENCIA (antic València Cinema on Max Aub va fer diverses conferències i obres de teatre) amb els autors.

Enllaç del webdoc: https://maxaubmapa.apuntmedia.es/  

També et pot interessar

stats