À Punt estrena diumenge la docusèrie de superació personal femenina ‘Un baló per la llibertat’

El programa està presentat per Patricia Campos, expilot de l’Armada espanyola i entrenadora de futbol.

À Punt estrena diumenge la docusèrie de superació personal femenina ‘Un baló per la llibertat’
À Punt estrena diumenge la docusèrie de superació personal femenina ‘Un baló per la llibertat’

À Punt estrena diumenge a les 23:30 hores Un baló per la llibertat, una docusèrie que mostra la vida de dones que, per diferents raons, han viscut situacions d’extrema dificultat. Cada capítol comença amb un partit de futbol que disputen aquestes dones integrades en l’equip Llibertat i que s’enfronten a l’equip Esperança, format per dones que han superat autèntics drames.

El programa està presentat per Patricia Campos, expilot de l’Armada espanyola​ i entrenadora de futbol, tot un referent a la Comunitat Valenciana en la lluita feminista i l’empoderament dels col·lectius més vulnerables. A més la valenciana és fundadora de l’ONG Goals for Freedom, un projecte social que fomenta la igualtat de drets mitjançant l’esport, no sols en el nostre entorn, sinó a l’Àfrica, on desenvolupa part del seu treball solidari. La seua missió és treballar per a desenvolupar l’autoestima, l’empoderament, la presa de decisions i la capacitat de lideratge de les dones, adolescents i xiquetes per a produir un canvi en la societat a través del futbol.

I amb aquesta mateixa filosofia cada setmana l’equip del programa Un baló per la llibertat recorrerà la Comunitat Valenciana per a conéixer les circumstàncies vitals d’aquestes dones. Es tracta d’un programa de servei públic que dona veu a col·lectius de dones que normalment no tenen un altaveu per a poder expressar-se. Cada capítol està protagonitzat per un col·lectiu en concret: LGTBI, violència masclista, racisme, diversitat funcional, malalties mentals i físiques...

Reivindica la importància de l’esport i del futbol en concret en la solució de conflictes i la integració de persones en risc d’exclusió social. En cada capítol monogràfic s’intercalen les històries personals de les dones que el protagonitzen de la mà de Patricia Campos, les opinions d’especialistes i veus autoritzades per a conéixer la realitat i fer valdre la lluita d’aquestes persones per a superar els seus drames.

També et pot interessar

stats