À Punt estrena dimecres la pel·lícula ‘Miró’

L’emissió serà a les 22 hores, simultània amb TV3 i, en acabar, es reemetrà ‘Frederica Montseny. La dona que parla’ a les 23:25 hores

Eduardo Lloveras interpreta a Miró
Eduardo Lloveras interpreta Miró / Departament de Comunicació
24 d'abril 2023 - 09:14

El passat 20 d’abril es van complir 130 anys del naixement de Joan Miró i aquest dimecres, 26 d’abril À Punt emet com a homenatge la pel·lícula per a televisió Miró a partir de les 22 hores.

Es tracta d’una producció de Set Màgic Audiovisual SL i TV3 amb la participació d'À Punt i IB3. L’emissió serà simultània amb TV3.

Dirigida per Oriol Ferrer, està interpretada per Eduardo Lloveras (Amar en tiempos revueltos, Intimidad) en el paper de Joan Miró, i Aida Folch (El artista y la modelo, Cuéntame cómo pasó) com a Pilar Juncosa, a més de comptar amb la col·laboració especial de Pau Roca com a Pablo Picasso.

'Miró', cartell de la pel·lícula
'Miró', cartell de la pel·lícula

Miró és la història d'un jove discret, silenciós i tenaç que va haver d'emigrar d'una Barcelona grisa i conservadora a un París en plena efervescència cultural per donar-se a conéixer, en un període convuls i ple de guerres.

Un jove Joan Miró va dedicar la seua vida a buscar un lloc on poder expressar-se amb el seu art, un jove pintor que fuig de Barcelona, per a caure en mans de l'avantguarda més increïble de París.  

Miró a París
Miró a París

Miró coneix Picasso, l'apadrina i introdueix en el món artístic i de la societat parisenca. Entre els moviments es troben Breton, Aragon… Però també Hemingway i Tristan Tzar. Miró s'endinsa en l'home que s'amagava després del creador. Miró era un home tímid, al qual no li agradava exposar-se, un treballador incansable, molt sensible. El seu camí va ser cap a dins, cap a la naturalesa.

‘Frederica Montseny. La dona que parla’

En acabar À Punt torna a emetre la pel·lícula Frederica Montseny. La dona que parla a partir de les 23:25 hores. En plena Guerra Civil, la influència de l’anarcosindicalisme porta Frederica Montseny al govern de la República. Ella ho accepta a contracor per a evitar l’auge del feixisme i esdevé la primera dona ministra de l’estat espanyol. Acabada la guerra, Montseny s’exilia a França, on s’enfronta a un juí d’extradició. Si el perd, retornarà a l’Espanya franquista per a ser executada.

Frederica Montseny (rodatge)
Frederica Montseny (rodatge) / Imatge de Mireya Toledo Penadés

À Punt va estrenar Frederica Montseny. La dona que parla simultàniament amb TV3 i IB3 dilluns, 8 de març de 2021, Dia Internacional de les Dones.

La producció explica el conflicte intern d’una dona valenta i idealista que s’haurà de qüestionar a si mateixa fins a esdevenir poderosa i pragmàtica. Amb aquest treball es vol retre homenatge a una dona extraordinària del passat, amb unes conviccions molt actuals.

També et pot interessar

stats