À Punt estrena aquest diumenge la sèrie documental sobre el centenari del València CF

‘Ara fa cent anys’ desvela els secrets i repassa els grans moments de la història del club amb entrevistes exclusives i imatges desconegudes

Gran estrena a la televisió pública valenciana
Gran estrena a la televisió pública valenciana

La història del València CF com mai s’havia explicat abans. La televisió pública valenciana oferirà a partir d’aquest diumenge a les 22:00 h la sèrie documental Ara fa cent anys, que ha preparat amb motiu del centenari de la fundació de l’entitat valencianista. Huit capítols que inclouen imatges, moltes d’elles inèdites, provinents del NO-DO, de l’arxiu d’RTVE, de col·leccions particulars, d’RTVV i de la Filmoteca Valenciana.

Més de cent entrevistes, declaracions en exclusiva de llegendes com ara Roberto Gil, Pep Claramunt, Mario Alberto Kempes, Ricardo Arias, Fernando Gómez Colomer, Claudio Piojo López, Amedeo Carboni, Rafa Benítez, però també de protagonistes de l’actual equip, entre ells l’entrenador Marcelino i alguns dels jugadors del primer equip, són només alguns dels personatges que emocionaran i sorprendran tant els aficionats de l’equip che com els que no ho són tant.

Altres mites del món del futbol com ara Vicente del Bosque, Jorge Valdano, Carles Rexach, o el periodista José María García també hi han aportat els seus testimonis al voltant del València CF. Els documentals repassen cent anys d’emocions, passions i il·lusions a través, també, dels aficionats del València CF.

Ara fa cent anys és la producció de televisió més ambiciosa que mai s’ha fet sobre el València CF amb motiu del seu centenari. Coneixerem aspectes desconeguts de figures mítiques i moments importants de la història valencianista. Per exemple, el fet que Pelé va estar a punt de ser fitxar pel València a finals dels anys 50. A més, els mateixos protagonistes reviuran moments estel·lars del seu pas pel València CF, com Ricardo Arias qui revela que llançà el mític penal en la final de la Recopa del 80 perquè ningú més es va atrevir a fer-ho.

La sèrie documental posa l’accent a analitzar què significa el València CF en l’imaginari col·lectiu, en la seua vessant social i vertebradora, i com és el sentiment que es transmet de generació en generació. En cada capítol s’aborden diferents aspectes relacionats amb la història del València CF contats en primera persona pels protagonistes o per testimonis directes.

El València CF celebra enguany el seu centenari amb la mirada posada en la final de la Copa del Rei que disputarà contra el FC Barcelona el dissabte 25 de maig al Benito Villamarín de Sevilla.

Tots els programes de la televisió i de la ràdio d'À Punt Mèdia es poden veure en directe i en diferit, a través del web https://www.apuntmedia.es/ i en les aplicacions mòbils i de smart TV.

També et pot interessar

stats