À Punt emetrà els concerts del Palau de la Música de València

Els recitals del Nou d’Octubre, l’Any Iturbi i les activitats de La Colla s’inclouen dins el conveni firmat entre les dues entitats públiques.

À Punt emetrà els concerts del Palau de la Música de València
À Punt emetrà els concerts del Palau de la Música de València

À Punt Mèdia es converteix en escenari musical durant el mes de juliol per a ser aparador de tres concerts oferits a la sala Garcia Navarro del Palau de la Música de València. La promoció, difusió, cobertura informativa i emissió en diferit dels tres concerts estarà a càrrec d’À Punt Mèdia, a través de les seues plataformes (televisió, ràdio, web i xarxes socials).

Aquest és el primer dels compromisos de col·laboració amb què la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana (SAMC) i l’Organisme Autònom Municipal del Palau de la Música, Congressos i Orquestra de València (OAM) es comprometen a treballar conjuntament per a difondre les activitats musicals programades que han resultat afectades per la situació d’alarma i el període de tornada a la ‘nova normalitat’, condicionades per les mesures de prevenció extraordinàries que s’han ordenat per als esdeveniments musicals i culturals amb assistència massiva de públic.

La segona cita serà el 7 d’octubre, quan l’Orquestra de València interpretarà a la sala de les Arts el concert gratuït previst per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana. La promoció, difusió i cobertura informativa estarà a càrrec d’À Punt Mèdia, que emetrà en diferit el concert el Nou d’Octubre, tant per ràdio com per televisió i amb difusió a través del web i les xarxes socials.

Alfred Costa, director d'À Punt Mèdia considera aquest conveni una oportunitat de la cadena "per a demostrar que el servei públic està per a ajudar, difondre i promoure totes les activitats de caràcter cultural o patrimonial que té la Comunitat Valenciana. El Palau de la Música té una riquesa patrimonial i un calendari d'activitats que és envejable per tot el món. Una finestra audiovisual, com la plataforma de mitjans públics de comunicació, especialment després de tres mesos de sequera, té l'ocasió de demostrar que som imprescindibles per a donar valor a tot allò que els valencians i les valencianes, des del punt de vista creatiu, de producció, no només musical, tenim a dir. Aquesta és una oportunitat juntament amb altres que estem elaborant i ben prompte sabrà tot el món".

Gloria Tello Company, regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, ha mostrat la seua satisfacció davant aquesta oportunitat d'acostar la música a les cases dels valencians i les valencianes perquè "és la primera vegada que una televisió valenciana signa un conveni amb nosaltres. És una qüestió que anhelada des de fa dècades i per fi, hui, ho hem aconseguit amb À Punt. D'una banda no sols ens ajudeu a difondre el nostre treball, la nostra orquestra, els nostres músics i la programació que fem i sinó el que el públic demanda, perquè quantes vegades fem un concert i el públic es queda fora sense entrada? D'aquesta manera els acostarem la nostra oferta a les seues cases, i més en aquests temps, quan no sabem com evolucionarà la pandèmia, no sabem els aforaments reals que tindran els auditoris i per això ens sembla encara més important que els concerts puguen ser retransmesos per la televisió pública valenciana. Crec que la gent ho agrairà".

À Punt promocionarà l’Any Iturbi

D’altra banda, amb motiu del 125 aniversari del naixement del pianista, compositor i director d'orquestra valencià José Iturbi, l’OAM té previst organitzar una sèrie de concerts. El 28 de novembre, dia en què es compleix el 125 aniversari, el pianista Joaquín Achúcarro oferirà un concert al Teatre Principal de València. Tant per a aquest concert com per a altres de la temporada 2020-2021 de l’OAM i que es puguen programar dins de la celebració de l’Any Iturbi, À Punt Mèdia farà una cobertura informativa específica i diferenciada.

Aquest concert, nomenat ITURBI SOLIDARI, es fa per recordar la gira solidària que el compositor va fer en 1957 per a recaptar fons en favor dels milers de persones damnificades per la riuada d'eixe any, que es va cobrar al menys la vida de 81 persones. L'actuació d'Achucarro té un valor excepcional perquè ell va acompanyar Iturbi en aquella ocasió, a més el pianista té una vinculació especial amb l'Orquestra de València, amb la que ha actuat una vintena de voltes.

À Punt Mèdia, coincidint amb la data d’emissió, programarà en les diferents finestres produccions relacionades amb el mestre Iturbi, com ara documentals, llargmetratges on va participar durant la seua etapa a Hollywood, la recuperació de materials de la Filmoteca, etcètera.

Aquest conveni també renova la col·laboració en el marc de les activitats infantils i educatives a través del programa Menut Palau, impulsat per l’OAM, i de La Colla d’À Punt, sempre amb l’objectiu d’ajudar a introduir els xiquets i xiquetes en la cultura musical i a aprendre a gaudir d’un oci de qualitat.

Per últim, À Punt Mèdia i l’OAM han manifestat la seua intenció de treballar per a estendre el marc de col·laboració a altres esdeveniments produïts, impulsats o acollits per l’OAM, com ara el Festival de Jazz, els cicles Emergents i Pop-Rock, els concerts de cambra a l’Almodí o qualsevol altre que les dues parts consensuen.

També et pot interessar

stats