À Punt demana als espectadors ‘Tresors amb història’ per al nou programa de Carolina Ferre

Es busquen els cent objectes que millor representen el patrimoni cultural valencià de l’últim segle.

Carolina Ferre torna a la pantalla per a presentar aquest format d’entreteniment.
Carolina Ferre torna a la pantalla per a presentar aquest format d’entreteniment.

Tresors amb història és un projecte que demana la col·laboració dels espectadors i espectadores per a aconseguir un fons documental que farà possible un programa de televisió que ens mostrarà, a través dels objectes més variats, com hem canviat des de principi del segle XX fins ara.

Tresors amb història és una producció d’À Punt Mèdia en associació amb Sunrise Pictures i El Terrat (The Mediapro Studio) amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i l’Institut Valencià de Cultura, basada en el format National Treasures, creat i llicenciat per EZ Films - Ireland. De fet, el programa es va estrenar amb gran èxit a la televisió pública d’Irlanda.

Carolina Ferre torna a la pantalla de la televisió pública valenciana per a presentar aquest format d’entreteniment, pensat per a tota la família. I amb ella estarà el reporter José Molins. El programa té previst també viatjar per huit ciutats diferents de la Comunitat Valenciana per a descobrir els seus tresors.

A més un jurat, format per tres historiadors i experts, examinarà els tresors i desvelaran la seua fascinant història. Ells seran els encarregats de triar, entre tots els objectes rebuts, els cent tresors que millor representen l’ànima valenciana.

À Punt ha llançat aquesta setmana a les seues xarxes, ràdio i televisió la crida per a demanar objectes antics, entre els quals es catalogaran i seleccionaran els 100 millors, que formaran part dels Tresors amb història.

Com que ara passem molt de temps a casa és un bon moment per a regirar, ordenar i trobar aquells records que tenim amagats per ser les possessions més preades. No importa si són grans o menuts, ni tampoc el valor. Importa la història que conten i el que han significat a la vida.

Un sol objecte pot revelar un segment excitant de la història, milers d’objectes poden contar-nos qui som com a persones i són el llegat patrimonial que ens han deixat a casa els nostres avantpassats per baguls, armaris, cambres i pallisses.

Els primers objectes agregats pels valencians i valencianes han començat a arribar al web www.tresorsambhistoria.es, i de segur que més d’un ens farà molt bona memòria.

També et pot interessar

stats