À Punt i la Creu Roja de la Comunitat Valenciana es donen la mà per a desenvolupar accions conjuntes

El conveni estableix la col·laboració entre les dos entitats en iniciatives d'interés públic destinades a millorar la situació social de la ciutadania.

La prioritat d’aquest conveni és establir la col·laboració entre l’SAMC i Creu Roja Espanyola en iniciatives d'interés públic.
La prioritat d’aquest conveni és establir la col·laboració entre l’SAMC i Creu Roja Espanyola en iniciatives d'interés públic.

La Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana (SAMC) i Creu Roja Espanyola a la Comunitat Valenciana (CRE) es donen la mà per a desenvolupar accions conjuntes de col.laboració. Aquest és el principal objectiu que acull el conveni específic que hui dilluns han signat el director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa i Rafael Gandia Balaguer, president de la Creu Roja a la Comunitat Valenciana.

La prioritat d’aquest conveni és establir la col·laboració entre l’SAMC i Creu Roja Espanyola en iniciatives d'interés públic destinades a millorar la situació social de la ciutadania en matèria sanitària, educativa, informativa, d'inclusió i ocupabilitat, i de totes aquelles que es consideren d'interés comú, prioritzant en primer lloc les que tinguen relació amb l'impacte de la pandèmia de la Covid-19 en la societat de la Comunitat Valenciana.

Per a una informació veraç, ètica i responsable

Així, els mitjans d'À Punt –televisió, ràdio, web i els diversos perfils de les xarxes socials– informaran i visibilitzaran les iniciatives que CRE desplega amb el projecte CREU ROJA RESPON, com ara les accions de socors, ajuda sanitària, inclusió social, suport educatiu, orientació laboral, cooperació internacional, voluntariat, medi ambient i consum. À Punt a més es responsabilitza com a mitjà públic de comunicació a fer un tractament rigorós, amb fonts d'informació de qualitat i procediments de verificació que eviten la difusió dels rumors.

“Per mitjà d’este conveni vinculem una institució històrica com la Creu Roja, amb més d’un segle d’assistència humanitària i una implantació social que es compta per milers de voluntaris i desenes de milers de socis a la Comunitat Valenciana, amb uns mitjans de comunicació joves, que demostren cada dia el seu esperit de servei públic” - ha explicat el director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa.

“La signatura d'aquest conveni suposa per a la Creu Roja un important suport per a la visibilitat dels nostres projectes i acosta a la ciutadania de la Comunitat Valenciana la nostra tasca, especialment en uns moments tan complicats en què la pandèmia està ocasionant greus dificultats a tantes famílies. La comunicació és una gran aliada de la Creu Roja per a aconseguir arribar on la societat ens necessita, i per això aquest conveni que hui signem amb la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació suposa una gran aliança que de segur ens ajudarà a fer més en favor de les persones”, ha apuntat durant la signatura del conveni Rafael Gandia Balaguer, president de la Creu Roja a la Comunitat Valenciana.

La Creu Roja Espanyola exercirà de font primària d'informació en els diversos gèneres periodístics (entrevistes, reportatges, programes en directe, opinions, etc.) i facilitarà als mitjans d'À Punt l'accés a experts i expertes, testimonis i col·lectius amb els quals treballa, sempre amb el consentiment previ de les persones involucrades per a visibilitzar de forma ponderada tot el territori autonòmic i de manera partidària el treball d'homes i dones.

Alfred Costa ha assenyalat que “la crisi del coronavirus ha demostrat una vegada més que la societat civil valenciana sempre respon en cas de necessitat, i ho fa sovint des d’entitats d’ajuda solidària de llarga trajectòria, com la Creu Roja, que atresora de manera justificada una reputació de fiabilitat i eficàcia. Per la nostra banda, posem a la disposició de Creu Roja la nostra implantació social i territorial i el nostre suport en la transmissió de missatges i la difusió de les seues activitats i campanyes. I ho fem perquè compartim els mateixos objectius, que són millorar la situació social de la ciutadania en matèria sanitària, educativa, informativa, d'inclusió i d’ocupabilitat, prioritzant les iniciatives que tenen relació amb l'impacte de la pandèmia de la Covid”.

Aquest conveni també servirà pera estendre el marc de col·laboració a altres iniciatives com ara actes, trobades, jornades, seminaris o conferències. A més À Punt i la Creu Roja Espanyola impulsaran activitats conjuntes orientades al públic infantil i juvenil, promovent la col·laboració entre La Colla d'À Punt i els programes socioeducatius de la Creu Roja Espanyola.

També et pot interessar

stats