À Punt creix en audiència durant l’estiu i aposta per una graella que incrementa els espais informatius

Durant els mesos de juliol i agost la televisió ha arribat al 48% de la població.

VÍDEO | À Punt creix en audiència durant l’estiu i aposta per una graella que incrementa els espais informatius

Audiència

Les dades d’audiència dels mesos d’estiu han sigut positives per a À Punt Mèdia. Durant els mesos de juliol i agost, la televisió autonòmica ha registrat una mitjana de 2,4% de quota i ha arribat al 48% de la població de la Comunitat Valenciana. És a dir, més de 2.300.000 valencians han connectat amb la TV d’À Punt. La mitjana de la cobertura diària ha sigut del 9% de la població, més de 430.000 valencians.

Els programes més vistos durant els mesos d’estiu han sigut L’Oratge, els NTC migdia i NTC nit, L'Alqueria Blanca, Check-in Hotel, Cantant al cotxe i Atrapa’m si pots. Tots aquests han tingut una audiència diària entre 40.000 i 86.000 espectadors.

Web i xarxes socials

À Punt ha tingut durant els últims 6 mesos, 5,9 milions de reproduccions dels seus continguts en Facebook, cosa que representa un 31% més que en el semestre anterior. En Twitter ha generat 16,7 milions d’impactes. En Instagram el nombre de seguidors és de 45.200. À Punt va posar en funcionament el canal YouTube el maig passat i fins ara s’han consumit 106.300 continguts.

Apuntmedia.es ha registrat durant l’últim semestre 3,1 milions de visites al web. I pel que fa al consum de continguts multimèdia, que agrupa el web, les aplicacions de mòbils i les smart TV, hi ha hagut més de 2.600.000 reproduccions de continguts.

GRAELLA TARDOR-HIVERN

Una aposta per nous formats informatiusDes del dilluns 9 de setembre s’emetrà un nou format informatiu conjuntament en la ràdio i en la TV d’À Punt Mèdia. El NTC matí començarà a les 07:00 hores i acabarà a les 10:00. Està conduït per Clara Castelló i Àlex Sanjaime, i l'edita Elpídia Bellver. El nou format s’emetrà des de l’estudi de ràdio Toni Mestre, equipat amb la tecnologia necessària per a poder veure’l per televisió i web.

Des del 23 de setembre, Victòria Maso edita i presenta el NTC migdia, i Marta Ventura i Mathies Muñoz seran els conductors del nou informatiu de la nit, 20 hores notícies, que editen Carmesina Franch i Pura Requena. Aquest informatiu, de 20:00 a 22:00 hores i de dilluns a dijous, serà un espai de notícies i anàlisi de l’actualitat esguitat de directes, tertúlia, esports i oratge. És un format que busca la coparticipació dels espectadors a través de les xarxes socials, al mateix temps que informa i entreté. Els caps de setmana continuen amb la periodista Patricia Ramírez.

La nit de divendres manté el programa de reportatges Punt docs i l’espai de debat La qüestió, amb Jèssica Crespo i Adelaida Ferre. Tots dos completen l’oferta informativa de la cadena amb una proposta oberta al debat i la reflexió.

Esports retransmet ‘Pilota valenciana’ i estrena ‘L’esprint’

Durant els caps de setmana els aficionats a la pilota tenen una cita amb el programa Va de bo, que continua fent les retransmissions de les partides de totes les modalitats.

À Punt iniciarà a les darreries de setembre un nou programa de producció pròpia, L’esprint. Aquest espai esportiu que presenta Òscar Forés està dedicat als principals clubs i esportistes de la Comunitat Valenciana.

‘Assumptes interns’, ‘Bambant per casa’, ‘69 raons’ֺ...

Dilluns que ve comença temporada Assumptes interns, un dels referents d’humor de la televisió d’À Punt Mèdia. S’emetrà de dilluns a dijous i el conduiran Pere Aznar i Maria Juan, acompanyats per Les Trinis, Óscar Tramoyeres i Maria Fuster, entre altres col·laboradors.

També comencen nova temporada El xef a casa, Comediants, Una habitació pròpia i Bambant per casa, amb Miquel Gil i Carles Dénia, que substitueix Pep Gimeno, el Botifarra. Tots dos continuaran el viatge per la música, l’humor, la gastronomia i la cultura de les nostres comarques. Carolina Ferre continuarà al capdavant del magazín À Punt directe, en companyia de Joan López i Sònia Fernández.

À Punt incorpora en la nova graella un programa sobre educació sexual i afectiva per als joves. 69 raons és el primer contingut d’aquestes característiques que s’estrena en els mitjans públics valencians. La presentadora del programa és Lara Avargues, psicòloga i sexòloga, amb una llarga trajectòria en la direcció de tallers formatius per a estudiants. L’oferta d’aquest programa, que s’emetrà per TV els diumenges des del 29 de setembre, es completarà amb la sèrie Merlí, que ha tingut molt d'èxit en totes les cadenes on l’han emesa.

També com a novetats hi haurà Meridià zero, un programa documental que mostra els paisatges de la geografia valenciana; GR7, un camí per descobrir; Música de bandes; i Inoblidables, amb el qual la cadena aposta per fer visible el fenomen del despoblament.

À Punt Mèdia, com a mitjà públic de comunicació, aposta de manera decidida per la difusió de documentals, propis i aliens, que promouen una visió crítica de temes actuals. El dijous és el dia en què s’emetran documentals com ara Indestructible, de Quique Medina, Amb el cor al genoll, sobre Sol Picó, i Fossa 113, sobre la fossa de Paterna. Els diumenges, el programa Filem curt estarà dedicat als metratges de 50 minuts.

Els matins dels caps de setmana estan reservats per als menuts i menudes, amb animació en valencià de la mà de La Colla. Es podran veure Els Bíters, Catacric, catacrac, El cau de les feretes i Historietes medievals. Tots es poden trobar en el web de La Colla.

‘Podríem fer-ho millor’ i ‘Gravetat zero’, nous programes de ràdio

La graella de la ràdio d’À Punt creix amb una nova edició dels NTC migdia del cap de setmana. Entre setmana, els informatius estan editats i presentats per Òscar Martínez i Jordi Cabezas, respectivament. I continua el magazín matinal Al ras, conduït per Jèssica Crespo i Joan Espinosa, amb nous espais d’actualitat.

Les vesprades radiofòniques tindran humor, entreteniment i actualitat amb els programes Podríem fer-ho millor, que condueix Carles Caparrós (Kora), i Pròxima parada, amb els presentadors Susanna Lliberós i Nelo Gómez. Territori sonor, que serà a càrrec de Manuela Alandes, és el programa que posarà música a les nits de la ràdio d’À Punt.

Gravetat zero és un nou magazín cultural dels dissabtes al matí, que dirigirà i conduirà Maria Josep Poquet, amb la col·laboració de Joan Llobell.

Continuen els programes De banda a banda, amb Jordi Company, Samaruc digital, amb Reis Juan i A córrer, que presenta Xavi Blasco. També mantenim la col·laboració amb la Xarxa d’Emissores Municipals, amb l’emissió d’El musiquer i El rall.

Pel que fa als esports, al programa Línia de fons se suma un altre espai d’informació esportiva al migdia. À Punt manté l’aposta per les retransmissions esportives dels equips valencians presents en les diferents competicions, amb el programa Des de la banda.

Tant els nous programes com les noves temporades s'estrenaran de manera escalonada en la televisió i en la ràdio d’À Punt Mèdia.

Tots els programes de la televisió i de la ràdio d'À Punt Mèdia es podran veure i escoltar en directe i a la carta a través del web https://www.apuntmedia.es/, i de les aplicacions mòbils i de smart TV.

També et pot interessar