À Punt comença la cobertura electoral aquesta nit amb un programa especial d’inici de campanya

La cobertura inclourà entrevistes, debats amb els caps de llista al Congrés i a les Corts, blocs informatius i espais gratuïts.

VÍDEO | À Punt comença la cobertura electoral aquesta nit amb un programa especial d’inici de campanya

Aquesta nit a les 23:30 h À Punt acompanyarà les formacions polítiques en l’inici de la campanya electoral amb un programa especial que connectarà amb les seus dels partits i amb totes les veus protagonistes dels comicis.

A més, À Punt afegirà a l’espai web dedicat a la informació electoral, un microsite o web especial en què la ciutadania podrà trobar: les notícies electorals; un resum de la campanya diària; la frase del dia dels candidats i les candidates; entrevistes i debats; un live blogging o blog actualitzat en directe amb el relat cronològic de la contesa electoral, i informació de servei per a la ciutadania; qui és qui, dades sobre anteriors eleccions, com funcionen les jornades electorals, etc. En un nou web, que es posarà en funcionament el primer dia de la campanya, estaran disponibles també en temps real els resultats de les eleccions a les Corts i al Congrés en la jornada del 28 d’abril, així com els resultats dels anteriors comicis. Les xarxes socials d’À Punt Notícies, a més, seguiran la campanya minut a minut.

En la cobertura electoral de les campanyes, els mitjans públics valencians entrevistaran les persones que encapçalen les llistes al Congrés en l'À Punt Notícies matí, i en l'À Punt Notícies nit s’entrevistarà aquelles persones cap de cartell a les Corts. L’orde dels candidats i de les candidates entrevistades serà de menys a més vots, segons els resultats obtinguts tant en les eleccions generals com en les autonòmiques. Així, les entrevistes dels comicis autonòmics començaran demà amb el candidat a presidir la Generalitat per Units Podem-EU, Rubén Martínez Dalmau. Les entrevistes als caps de llista al Congrés s’iniciaran dimarts que ve amb el candidat de Compromís Joan Baldoví (vegeu quadre annex).

Respecte als debats, À Punt en farà un amb els i les caps de llista al Congrés i un altre amb els i les candidates a presidir la Generalitat (vegeu annex). Aquests debats se sumen als sectorials que ja s’han fet en la ràdio i la televisió pública durant la precampanya, així com en el programa transmèdia de participació ciutadana A tu què t’importa que va tindre lloc diumenge passat.

À Punt complirà escrupolosament amb el mandat de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana respecte a la duració de la informació dedicada a cada formació política i que haurà de sumar un doble càlcul, el dels resultats a les últimes eleccions a les Corts i el del resultat a les últimes eleccions al Congrés en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Així, la informació, que serà ponderada, s’ajustarà proporcionalment a la representació que tinga cada formació en cadascun dels dos parlaments. Els blocs informatius estaran presents en les tres edicions informatives de dilluns a divendres de televisió i ràdio i en els dos de cap de setmana en les de televisió, així com en alguns butlletins de ràdio.

D’altra banda, i respecte als espais gratuïts, que guardaran la mateixa proporcionalitat segons la representació en les Corts i el Congrés, la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana ha respectat les franges proposades per À Punt, tant per a la TDT com per a la ràdio. Hi haurà tres espais diaris per a la televisió, dedicats a la propaganda de les eleccions generals i dos per a les autonòmiques. Així mateix, tres espais per a la ràdio (generals i autonòmiques), repartits durant totes les jornades de la campanya electoral.

També et pot interessar