À Punt celebra el Dia Mundial de la Ràdio amb programes i continguts especials

Enguany la Unesco ha triat com a lema “Ràdio, diàleg, tolerància i pau”.

VÍDEO | À Punt celebra el Dia Mundial de la Ràdio amb programes i continguts especials

Aquest dimecres 13 de febrer es commemora el Dia Mundial de la Ràdio i, per a celebrar-ho, À Punt ha preparat una programació especial plena de referències i de continguts que posen en relleu el paper d'aquest mitjà de comunicació en la societat i del periodisme radiofònic en general. Enguany la Unesco ha triat com a lema “Ràdio, diàleg, tolerància i pau”.

Territori Sonor ha preparat un programa especial des del Taller d’Audiovisual de la Universitat de València (TAU) amb estudiants de periodisme i de comunicació audiovisual. L'estudiantat col·laborarà en l’elaboració de continguts del programa, interactuarà amb els músics del programa radiofònic i faran muntatges sonors creatius.

Al TAU rebrem Senior i el Cor Burtal, en versió acústica, abans del seu concert a La Rambleta el proper divendres 15 de febrer. I també el grup Chill Addicts, que oferirà un parell de temes en directe i presentarà el disc License to Chill, en el qual han col·laborat grups de renom com La Raíz. Al programa també estaran presents representants de les emissores locals i municipals per a reflexionar sobre el paper de les emissores menudes en la promoció de la música.

D’altra banda, el magazín Al ras dedicarà la primera part de les tres hores de programa a parlar de la ràdio. I ho farà des del claustre de la Casa de Cultura de Manises, fins on es trasllada aquest dimecres. Entre els convidats, Al ras parlarà amb Inmaculada Rius i amb Antonio Valls, professors de la Universitat Cardenal Herrera-CEU i autors del llibre Orígens de la ràdio a València.

També tindrà una programació especial aquesta setmana Plaerdemavida. L’espai de divulgació sobre literatura de la ràdio i la televisió d’À Punt se centrarà en la poesia a les xarxes socials. Plaerdemavida ha llançat la segona convocatòria #Plaerdepoesia, que l’any passat va comptar amb la participació de 44 instituts de secundària i va aconseguir el primer trending tòpic de la història d’À Punt. El programad'aquest dimecres, a més, tindrà com a convidat especial el poeta i raper alacantí Nach. A la iniciativa col·laboren l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Institució Alfons el Magnànim, que regalaran un lot de llibres als instituts que hi participen.

Tots els programes de la televisió i de la ràdio d'À Punt Mèdia es poden veure en directe i en diferit a través del lloc web.

La Xarxa d’Emissores Municipals, en directe des del Palau de la Generalitat

Més d’una vintena d’emissores municipals de la Comunitat Valenciana s’alien per a commemorar el Dia Mundial de la Ràdio amb un programa especial que s’emetrà en directe des del Palau de la Generalitat Valenciana. Amb aquesta festa radiofònica, la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes vol reivindicar la consolidació d’una xarxa que "vertebra el territori a través de continguts de qualitat i proximitat".

Al llarg del programa de tres hores, les emissores repassaran la formació d’aquesta plataforma amb els fundadors i donaran protagonisme als voluntaris i col·laboradors. Pel programa passaran també el president de la Generalitat, Ximo Puig; el director general de l’Administració Pública, Antoni Such, i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, a més d’autoritats municipals.

També et pot interessar

stats