À Punt es bolca amb les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent

L’Entrada de Moros i Cristians es retransmet en directe i el magazín radiofònic ‘Al ras’ s’emetrà divendres des d’Ontinyent.

À Punt es bolca amb les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent
À Punt es bolca amb les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent

À Punt retransmetrà l’Entrada de Moros i Cristians d’Ontinyent. Divendres, 23 d’agost, des de les 18:00 hores i fins a les 02:00 hores es podrà seguir en directe la desfilada dels dos bàndols.

A les 18:00 començarà l’entrada del bàndol cristià, la capitania del qual està a càrrec de la comparsa Asturs, mentre que la comparsa Gusmans serà l’ambaixada.

En finalitzar l’Entrada cristiana, s’emetrà l’informatiu Notícies Nit i, després, s’oferirà l’Entrada mora. La capitania mora la farà la comparsa Saudites i l’ambaixada, la comparsa Chanos.

El presentador d'À Punt Directe, Ferran Cano, serà l’encarregat de narrar la retransmissió i els reporters Isabel Pastor, Carles Navarro i Àlex Blanquer s’ocuparan d’entrevistar els protagonistes de la festa.

D’altra banda, Al ras, el magazín radiofònic s’emetrà divendres de matí des de la plaça Major d’Ontinyent. Durant la primera part del programa, comptarem amb la presència de Vicent Pla, president de la Societat de Festers, i els capitans cristià, Gabriel Ferre, i moro, Ángel Torregrossa, que ens desvelaran com s’han preparat les comparses per a l’Entrada, que tindrà lloc de vesprada. A més, Al ras parlarà amb Rafa Ferrero, qui va iniciar la sol·licitud per a declarar bé d’interés cultural les ambaixades i la baixada del crist de les Festes de Moros i Cristians.

El magazín també aprofitarà per a conéixer el cineclub Utiye d’Ontinyent que, amb més de cinquanta anys d’història, és un dels més antics d’Espanya. Al ras entrevistarà David Trueba, a qui el cineclub retrà homenatge en la mostra que celebren al novembre. La música en directe la posarà el grup The Dance Crashers i l’ontinyentina Maria Juan anirà per a parlar de l’espectacle Pepita i Mariua, que estrenarà a l’octubre al Teatre Micalet de València.

Ontinyent es vesteix de festa per a celebrar la setmana dels Moros i Cristians. La presa de Tetuan per les tropes espanyoles i la gratitud mostrada a la imatge del Santíssim Crist de l'Agonia van ser la causa que va fer que a Ontinyent nasqueren, el 1860, les festes de Moros i Cristians. Una cita arrelada en el calendari d’agost que ompli d’animació els carrers amb les entrades de les comparses i, amb elles, els capitans dels dos bàndols. Declarada el 1970 festa d’interés turístic nacional, espera el reconeixement oficial que òbriga les fronteres per a ser, també, internacional.

À Punt Mèdia s’esforça per arribar a totes les tradicions i les festes populars valencianes i acostar-les a tota la ciutadania.

Tots els programes de la televisió i de la ràdio d'À Punt Mèdia es poden veure i escoltar en directe i a la carta a través del web i de les aplicacions mòbils i de smart TV.

També et pot interessar