À Punt aposta per la ràdio participativa i en directe

Hui divendres estrena ‘Cròniques de l’aïllament’ amb la participació de fonts expertes, s’endinsarà en el canvi de vida d’alguns personatges populars i recollirà situacions i vivències dels oients

Micro
Micro
20 de març 2020 - 15:30

Aquestdivendres a les 22 hores À Punt Mèdia estrena un programa de ràdio efímer iinnovador al voltant de la crisi del coronavirus: Cròniques del’aïllament. Un contingut que barreja els testimonis dels professionals alcapdavant del conflicte i els individus i les famílies confinats a casa. Elprojecte, d’emissió diària fins a la fi de l’orde de reclusió, naix amb lavocació de convertir-se en una referència documental per al futur, segons elsresponsables de continguts de la radiotelevisió pública valenciana.

L’emissióde Cròniques de l’aïllament es convertirà en l’estrena d’undiari que, minuts després, estarà penjat tant en el web d’À Punt com en lesplataformes habituals de podcast: Spotify, Ivoox o Apple Podcast. D’aquestamanera, l’ens públic vol que l’espai puga ser consumit per valencianes ivalencians a mode de reflex d’una realitat tant històrica com insospitada.Durant una hora, cada dia, les veus de professionals com ara sanitaris,psicòlegs o periodistes, serà tractades d’una manera íntima i pròxima. De lamateixa manera, l’espai també recollirà relats domèstics, noves quotidianitatsi sensacions i opinions anònimes d’arreu del poble valencià.

Elprojecte “s’inspira en les nits de radioaficionats”, però amb la qualitat i laproducció d’un podcast contemporani. Així ho assegura el seu creador, EugenioViñas, qui ja va dirigir tres temporades del podcast documental Focus.Què ens passa?, amb 39 capítols emesos entre 2018 i 2019 en la ràdio d’ÀPunt. Viñas, que ha treballat per en la plataforma de podcast Podium del GrupoPRISA, a més de ser periodista cultural i radiofònic en la Cadena SER, així comen Plaza Radio, assegura que Cròniques de l’aïllament ha de“convertir-se en una eina per a recollir l’evolució de la crisi en primerapersona, les reaccions i pensaments més humans, i els relats personals de voracinc milions de persones confinats quasi de la nit al dia”.

Amb unadata no determinada de tancament d’emissió, l’equip del programa aniràacumulant un munt de testimonis diversos per a fer una mostra de les reaccions,incerteses i solucions creatives a l’aïllament pel Covid-19. Per a fer-ho, elprojecte conta amb una acurada producció, edició d’ambients i creació sonoraoriginal a càrrec de Laura Romero i Martí Guillem.

Ambeixa espenta participativa per donar veu els valencians i valencianes, demàdissabte i diumenge el programa De bandaa banda emetrà una especial en directe des de les 9:00 hores al que seguiràdissabte el magacín cultural Gravetatzero que prendrà el relleu a les 12:00 hores per mantindré obertes les finestresmatinals del cap de setmana als oients de tot el territori valencià.

També et pot interessar

stats