À Punt aposta pel cinema documental de qualitat

Les produccions valencianes ‘[M]otherhood’ i ‘El Barman de las Estrellas’ recorren festivals internacionals.

Fotograma del documental ‘[M]otherhood’.
Fotograma del documental ‘[M]otherhood’.

La plataforma de mitjans públics valencians À Punt Mèdia s’ha implicat de manera decidida en produccions audiovisuals amb la finalitat de dinamitzar el sector. I aquesta implicació està donant fruits.

El documental coproduït per À Punt Mèdia, [M]otherhood, guanyà el premi al millor guió –Secció Amalgama– en el Festival Internacional de Migmetratges La Cabina de València i, a més, s’ha projectat en el Docs Barcelona –DocsAgainstGravity Film Festival de Polònia– i en Doc Lounge Turku de Finlàndia. [M]otherhood, que ja s’estrenà en la televisió d’À Punt i està disponible en el nostre web, també ha sigut seleccionat en el Festival Internacional de Cine de Guayaquil, en el Festival de films féministes de Montreal i en el Festival Protesta de Vic.

Des d’una perspectiva trencadora, tant en el fons com en la forma, [M]otherhood conté les respostes que faran que no es torne a qüestionar una dona que no vol tindre fills. I, a més, és un projecte global que disposa d’una plataforma transmèdia que inclou un documental interactiu, el videojoc [m]other Earth i el webcòmic Eva.

Les directores del documental, les valencianes Inés Peris i Laura García, afirmen: “No hem reflexionat prou, ni individualment ni com a societat, sobre per què no tenim fills”. Per això han creat una obra que convida a fer aquesta reflexió.

À Punt Mèdia també participa en el documental El barman de las estrellas, dirigit per Eva Vizcarra. Narra la història del bàrman espanyol més internacional de tots els temps, Perico Chicote, i el seu llegendari bar, el Bar Museo Chicote, per on passen les celebritats més importants des de fa més de 80 anys.

El barman de las estrellas acaba de rebre una menció especial en l’Indian Cine Film Festival i ha estat seleccionat per molts festivals internacionals com el Rome Independent Prisma Awards, l’European Cinematography Awards d’Amsterdam, el World Cinema Milan i l’Orlando Film Festival, entre altres. També es projectarà pròximament en el Festival Internacional de Cine Madrid, en el World Cinema Milan i en el YoFiFest –The Yonkers Film Festival.

Els mitjans públics de comunicació aposten pel cinema documental de qualitat tant participant en la producció com dedicant-hi un espai setmanal en què s’emeten documentals que promouen una visió crítica de la realitat que ens envolta.

Tots els programes de la televisió i de la ràdio d'À Punt Mèdia es poden veure i escoltar en directe i a la carta a través del web i de les aplicacions mòbils i de Smart TV

També et pot interessar