À Punt aposta per l’última tecnologia en els informatius amb l’aplicació de la realitat augmentada i nous decorats interactius

Algunes de les novetats són que A la Ventura passa a ser un magazín matinal diari, la ràdio comença a les 7:00 h i acaba a la 1:00 h amb el programa esportiu Línia de fons, i Clara Castelló i Helena Montaner presenten el magazín diari El rall en la ràdio

Així hem construit el nou plató d'informatius d'À Punt NTC
16 de setembre 2021 - 12:33

Els nous platós de la televisió d’À Punt es preparen per a l’estrena dins de les novetats que prepara la cadena pública. Aquest matí el director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa, ha explicat en una trobada amb els mitjans de comunicació les principals novetats informatives de la televisió i la ràdio d’À Punt Mèdia per a aquesta temporada.

Hem recuperat una certa normalitat gràcies a la vacunació, i això ens permet acarar la nova temporada amb una energia renovada, sobretot en comparació amb l’any passat Alfred Costa - Director general d'À Punt Mèdia
L'acte s'ha realitzat en dos estudis diferents per a acomplir les restriccions per la Covid-19
L'acte s'ha realitzat en dos estudis diferents per a acomplir les restriccions per la Covid-19

Tota una aposta tecnològica en la informació de L'oratge

Durant la presentació s’han mostrat els nous decorats de l’estudi 3 i s’ha pogut visualitzar la realitat augmentada, l’última tecnologia que utilitzarà a partir d’ara l’espai L’oratge dels informatius i que consisteix en una integració d’elements 3D en un entorn real. També canvia la taula, que ara és més gran, de tipus modular, per a poder donar cabuda a set persones alhora. 

“La societat recupera el pols, la vida es normalitza a les aules, als llocs de treball, als carrers i als recintes esportius. À Punt ha de ser el mitjà de proximitat que ho mostre i que detecte els problemes i les esperances de la Comunitat Valenciana, ara que ja ha passat el pitjor. I per això hem fet un gran esforç en informatius, tant en cobertura com en innovació tecnològica”, ha assenyalat el director general d’À Punt Mèdia.

L’estudi 3 del Centre de Producció de Programes d’À Punt estrena decorat, però també la ubicació de la nova pantalla gegant de díhuit metres (videowall) des de la qual es projectaran fotos, vídeos i titulars. Els informatius també canvien l’aparença. Des de casa els espectadors i espectadores s’adonaran dels nous estils de la retolació i grafisme.

Victoria Roselló ha presentat totes les novetats tecnològiques de l'estudi d'informatius: videowall de díhuit metres i realitat augmentada
Victoria Roselló ha presentat totes les novetats tecnològiques de l'estudi d'informatius: videowall de díhuit metres i realitat augmentada

Un discurs informatiu renovat

Raquel Pérez Ejerique, directora d’informatius, ha assenyalat que aquesta temporada es vol fer un salt: un salt en qualitat tècnica i audiovisual, i per això estrenem un nou estudi 3 equipat amb la tecnologia més capdavantera. Un salt per acostar-nos a les valencianes i els valencians. Contar-los el que passa ací, i explicar-ho. Ja no estem enfront, estem al costat. Amb informació en directe des de les 7:00 h del matí, que obrim la ràdio, fins a les 22:00 h de la nit, que tanquem l’estudi de televisió.

La finestra esportiva per als valencians i les valencianes

D’altra banda, Ricard Cobo del Prado, subdirector d’esports, ha explicat que som i volem continuar sent el millor altaveu per a contar i narrar en valencià allò que passe a les grans cites esportives, parant atenció especial a les notícies amb protagonistes de la nostra terra. Però, a més, volem donar visibilitat als i les esportistes i equips valencians de modalitats que habitualment no tenen cabuda en altres mitjans.

Entre les novetats que presenta la graella dels esports, cal recalcar nous col·laboradors i el canvi horari del programa Línia de fons, que ara serà des de les 23:00 h fins a la 1:00 h, “per a competir amb les cadenes nacionals”, ha remarcat Cobo del Prado.

Al capdavant de l'acte de presentació, Raquel Ejerique (cap d'informatius), Alfred Costa (director general d'À Punt Mèdia) i Ricard Cobo (cap d'esports)
Al capdavant de l'acte de presentació, Raquel Ejerique (cap d'informatius), Alfred Costa (director general d'À Punt Mèdia) i Ricard Cobo (cap d'esports)

 

Clara Castelló i Helena Montaner presenten el magazín El rall en la ràdio d’À Punt

L’aposta per la informació local i comarcal més rellevant ve de la mà del magazín de ràdio El rall, que ara serà diari i que torna a la graella a partir de les 12:00 h fins a les 13:30 hores, amb el tàndem Clara Castelló i Helena Montaner. “Volem ser l’altaveu dels veïns i veïnes, contar històries de la gent anònima que fa coses excepcionals i aportar una mirada històrica dels pobles”, ha explicat Clara Castelló.

Helena Montaner i Clara Castelló presenten 'El rall', en la seua versió diària i en directe
Helena Montaner i Clara Castelló presenten 'El rall', en la seua versió diària i en directe

 

A la Ventura estrena horari matinal diari i plató

El programa A la Ventura, que la passada temporada ens acompanyava els divendres a la nit, canvia d’hora i de format per a transformar-se en un magazín matinal diari que s’emetrà de dilluns a divendres des de l’estudi 2 d’À Punt. La presentadora Marta Ventura conduirà el programa especial del Nou d’Octubre, data assenyalada per als valencians i valencianes, en la qual s’estrenarà el nou plató d’A la Ventura. “L’objectiu és el mateix: explicar-los l’actualitat del dia parant atenció especial a les notícies de casa, les més properes. Servirem la informació com ens agrada en A la Ventura: de manera clara, directa, sense romanços. I continuarem amb el to informal i didàctic que ens caracteritza. Volem informar-los, però també entretindre’ls”.

A partir del dia 13 d’octubre, el nou programa serà el d’un magazín vinculat a l’actualitat, amb l’objectiu d'informar de tot el que passe cada dia de manera atractiva, didàctica i amb un to distés, diferent dels informatius. A la Ventura pararà atenció especial als temes socials i recorrerà de cap a punta la Comunitat Valenciana per a conéixer com l’actualitat afecta les persones.

Consulta totes les novetats en la programació d'À Punt

També et pot interessar

stats