‘Dejavú’ recorda el 1990 amb la campanya del “Póntelo, pónselo”

Dijous a les 22:50 hores, el programa conduït per Mireia Llinares torna al 1990 i conta com aquell any van morir Concha Piquer i Bruno Lomas. La Barbie va superar per primera vegada en vendes la Nancy i la Ruta del Bakalao es consolidava com a fenomen de masses

Informatiu de Canal 9 de l'any 1990
Informatiu de Canal 9 de l'any 1990
19 de juny 2024 - 12:22

L’any 1990, l’anunci del “Póntelo, pónselo” va haver de retirar-se per la pressió social i de la Conferència Episcopal. Per primera vegada s’interpel·lava les dones i se les feia partícips de la prevenció d’embarassos no desitjats i de les malalties de transmissió sexual.

S'inaugura L'IVI
S'inaugura L'IVI

Eixe any s’inaugurava l’Institut Valencià d’Infertilitat (IVI), que va enderrocar la barrera de la infertilitat i va revolucionar la maternitat. El programa repassa els inicis de l’IVI. En el camp de la música, José Manuel Casañ i excompanys músics de Bruno Lomas recorden la figura d’este cantant que va morir en un accident de trànsit eixe any. Dejavú ofereix l’assaig de l’actuació en el programa Solfa íntima de Canal 9 el 1989, que fou l’últim que gravà per a una televisió este vocalista conegut com l’Elvis espanyol.

També es recordarà la gran Concha Piquer, una de les figures més rellevants de la copla espanyola i que més va influir en les generacions posteriors d’intèrprets d’este estil musical. En este capítol de Dejavú podrem tornar a escoltar la cantant gràcies a les imatges que guarda l’arxiu de RTVV.

En aquell 1990, per primera vegada la Barbie destronà en vendes la Nancy. Una fita que Famosa, la fàbrica de joguines d’Onil, tractà de capejar amb nous productes que no van acabar de funcionar. Fans de la Nancy conten el perquè de l’èxit d’esta nina.

Finalment, no podia faltar el fenomen de la Ruta del Bakalao. Dejavú conversa amb Pilar Cerveró, que anava totes les setmanes a la Ruta. Pilar, molt fan de la música electrònica, era un perfil peculiar perquè ni bevia alcohol ni es drogava. També hi participa el DJ de Barraca Carlos Simón que conta el secret de l’èxit d’esta proposta d’oci que atreia gent de tot Espanya.

També et pot interessar

stats