L’IES l’Estació d’Ontinyent i el col·legi Ave Maria de Carcaixent guanyen el Concurs de Guió Any Berlanga convocat per Escola Valenciana i À Punt

Els centres participaran en un taller audiovisual i gravaran els guions

Guanyadors del Concurs de Guió Any Berlanga convocat per Escola Valenciana i À Punt / À Punt NTC (Silvia Sáez)
16 de maig 2022 - 14:52

El col·legi Ave Maria de Carcaixent, en primària, i l’IES Estació d’Ontinyent, en secundària, han sigut els centres educatius guanyadors del Concurs de Guió Any Berlanga, celebrat per a commemorar el centenari del naixement del cineasta valencià.

En la categoria de Primària, el jurat ha triat per unanimitat el projecte “On estan els lladres?”, dels alumnes de 5é de primària del col·legi Ave Maria de Carcaixent. El jurat ha valorat que es tracta d’un guió de diàlegs àgils, ben construïts, que aborda la crítica social des de l’humor i que capta l’essència de la seqüència berlanguiana, pel moviment intern que proposa i per la combinació de personatges que presenta.

En la categoria de secundària, ha sigut guanyador, també per unanimitat, “Estem salvats”, dels alumnes de 4t de l’ESO de l’IES l’Estació d’Ontinyent. En aquest projecte, el jurat ha valorat especialment la correcta construcció del guió literari i l’adaptació de l’essència berlanguiana al món educatiu, amb personatges ben definits amb els diàlegs. Aquest text, a més, fa un ús encertat de la ironia i és una aproximació molt adient al món de les xicotetes corrupteles, fet que dona universalitat a la proposta.

El jurat, format per Rodolf Sirera, representant de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual; Rafa Piqueras, productor executiu de LOF Mèdia; Albert Vicent, en representació d’À Punt Mèdia i Josep Andrés, en representació d’Escola Valenciana, han valorat l’alt nivell de les propostes rebudes al concurs.

Per al director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa, “aquesta iniciativa, que projecta la figura del millor cineasta valencià en el món de l’ensenyament, il·lustra l’esperit de servei públic dels mitjans de comunicació valencians”.   

Josep Manel Andrés, coordinador de l’àrea de Cinema d’Escola Valenciana, “valora molt positivament la posada en marxa d’aquest concurs, que serveix per a fomentar la figura de Berlanga i acostar als centres educatius el llenguatge cinematogràfic en la nostra llengua. A més, destaquem el treball conjunt amb À Punt i esperem continuar treballant en pròximes edicions per a visibilitzar el cinema a les aules”.

Els projectes guanyadors rebran un taller de llenguatge audiovisual dirigit per professionals, previ al rodatge i postproducció d’aquests dos curts, que s’emetran posteriorment per À Punt.

També et pot interessar

stats