La Corporació i les universitats públiques renoven el compromís de col·laboració

Mar Iglesias i Alfred Costa, junt a les rectores i rectors de les universitats públiques valencianes
Mar Iglesias i Alfred Costa, junt a les rectores i rectors de les universitats públiques valencianes / Departament de Comunicació
09 de febrer 2023 - 09:37

La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha signat aquest matí en el Rectorat de la Universitat Politècnica de València, el segon conveni marc amb les cinc universitats públiques valencianes. La presidenta de la CVMC, Mar Iglesias, ha recordat que el primer conveni marc ha propiciat la cooperació en diferents àmbits.

El rector de la UPV, José E. Capilla, ha manifestat la satisfacció de les cinc universitats públiques valencianes per la renovació de l’acord de col·laboració amb el nostre mitjà públic, À Punt.

De fet, les sis entitats tenen interessos comuns en temes acadèmics, científics, culturals, socials i esportius. També tenen com a finalitat la promoció de l’audiovisual valencià i la difusió de la investigació de les universitats.

La presidenta ha destacat la cooperació pel que fa als programes de formació de l’alumnat, amb els convenis específics de pràctiques en À Punt Mèdia i l’organització conjunta del Pitching Audiovisual, ja que “l’objectiu és detectar el talent creatiu emergent que hi ha a les universitats i posar-lo en contacte amb el sector audiovisual, tant privat com públic”. 

En aquest sentit, Capilla ha subratllat que “el nombre d’estudiants que han tingut la possibilitat de demostrar les seues capacitats tècniques, esdevenint possibles candidats per a la incorporació quasi immediata al mercat laboral, ha augmentat exponencialment”.

Un aspecte en què coincideixen totes les parts és que, com ha dit la presidenta, “el talent i la creativitat per a buscar noves formes de comunicar es troba entre l’alumnat de les universitats i l’estudiantat de l'era digital aporta molt a uns mitjans públics en funcionament i en constant renovació tecnològica i de continguts”.

Segons Capilla, “la via de col·laboració entre la universitat i l’empresa és un camí imprescindible per a avançar, de la mà, cap a un futur cada volta més transmèdia, cap a un espai que genera i alhora demanda aquesta societat cada volta més interconnectada”.

El conveni, que tindrà una vigència de quatre anys,  també implica la cooperació en programes de formació i reciclatge de professionals membres de la CVMC i de les universitats, l’assessorament mutu en qüestions relacionades amb l’activitat de la Corporació i les universitats, l’organització i l’execució d’activitats comuns, com seminaris, cursos, jornades i congressos, l’intercanvi de personal per temps limitat, la cooperació en programes de formació d’estudiants, la col·laboració en activitats de producció i la difusió de programes o la promoció conjunta de la ciència i el coneixement, entre altres temes.

Per al rector de la UPV, “cada conveni firmat és una oportunitat laboral i de creixement personal per als estudiants de les universitats valencianes, i des de la UPV seguirem treballant perquè continue renovant-se”.

Totes les rectores i els rectors de les universitats públiques valencianes han coincidit en que el treball conjunt amb els mitjans públics ha sigut molt productiu. 

També et pot interessar

stats