Arranca la 10a edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE)

El director de la MICE, Josep Arbiol, entrevistat per a À Punt Mèdia en la presentació de la Mostra
El director de la MICE, Josep Arbiol, entrevistat per a À Punt Mèdia en la presentació de la Mostra
26 de setembre 2022 - 13:24

Hui arranca la 10a edició de la MICE, la Mostra Internacional de Cinema Educatiu, amb el suport d’À Punt Mèdia.

La MICE és una aposta per l’audiovisual com a ferramenta educativa en l’àmbit escolar. En aquesta edició han sigut seleccionades més de 200 peces audiovisuals fetes per l’alumnat de primària i secundària.

À Punt Mèdia renova el compromís i és, per tercer any consecutiu, el mitjà oficial de la MICE i dona cobertura informativa a les activitats de la mostra tant en televisió com en la ràdio i en el web. De fet, el web d'À Punt disposa d’un repositori d’audiovisuals d’origen educatiu amb el nom de “La Colla... i acció!!”, on es poden veure els continguts guardonats en les diverses categories del Premi Audiovisual MICE València.

A més, la plataforma de mitjans públics atorga el Premi La Colla À Punt als valors, que reconeix el treball d’una producció feta en l’àmbit educatiu per l’aportació dels seus valors.

El director general d’À Punt, Alfred Costa, destaca que “donem el nostre suport específic a la producció audiovisual de caràcter educatiu perquè assumeix uns valors socials que també són els dels mitjans públics”.

El director de la MICE, Josep Arbiol, ha explicat que "la MICE s’ha convertit en tot un referent del cinema educatiu, tant fora com dins dels col·legis. El programa formatiu de molts centres de primària i secundària ja inclou com a activitat curricular la creació d’un audiovisual per a presentar al festival, la creació de tallers cinematogràfics o la participació en activitats relacionades directament amb la Mostra Internacional de Cinema Educatiu de València.”

La MICE és un dels festivals de producció escolar més importants d'Espanya pel seu índex de participació, i ha exportat el model a altres països. De fet, l’edició d’enguany està dedicada a Mèxic i la gala d’inauguració, que tindrà lloc al CaixaForum el pròxim divendres, comptarà amb la presència d'Eduard Fernández, que serà guardonat amb el Premi Honorífic per la seua trajectòria artística. A més, el 4 d’octubre, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, Pepe Viyuela presentarà el documental Un viaje hacia nosotros, en una jornada dedicada al Sàhara en què es presentarà la primera edició del MICE Sàhara.

També et pot interessar

stats