À Punt i Mostra de València creen el premi del públic

Signatura del conveni de col·laboració entre Mostra de València i À Punt Mèdia

Gloria Tello, Alfred Costa i Mar Iglesias
Gloria Tello, Alfred Costa i Mar Iglesias
08 d'abril 2021 - 14:22

La 36a Mostra de València-Cinema del Mediterrani, que se celebrarà del 15 al 24 d'octubre, comptarà a partir d'enguany amb un nou guardó: el premi del públic d'À Punt Media.

 A diferència de la resta de distincions del festival, que concedeix el jurat internacional entre els títols de la secció oficial, el premi del públic serà resultat exclusiu de les votacions dels espectadors, que triaran la seua favorita entre les pel·lícules de la secció informativa, totes de rigorosa estrena a Espanya. El premi implica el compromís per part d'À Punt d'adquirir els drets d'emissió de la guanyadora.

La creació d'aquest nou guardó, que busca la participació activa del públic del festival, s'emmarca en el conveni de col·laboració firmat hui entre Mostra de València i la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC). Conveni mitjançant el qual, per quart any consecutiu, les dues entitats es comprometen a treballar conjuntament en l'edició del certamen.

 "Malgrat la incertesa que encara afecta les iniciatives culturals, Mostra de València i À Punt continuen avant treballant de manera conjunta, perquè entenem la importància del festival per al sector audiovisual local com a eina indispensable per a la seua consolidació i expansió", apunta Glòria Tello, presidenta executiva de Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals.

El director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa, ha remarcat que el conveni converteix “la televisió pública en el mitjà oficial d’un dels esdeveniment insignes de l’agenda cultural valenciana”. “À Punt Mèdia assegura una completa cobertura informativa del festival”, ha afegit Alfred Costa que ha anunciat que “enguany, a més, donem nom al premi del públic a la millor pel·lícula de la secció informativa, fent-nos portaveus de l’opinió expressada pels espectadors.”

La participació de l'espai públic de comunicació en la principal trobada cinematogràfica valencià també implica, com en edicions anteriors, l'estrena en el marc del festival de pel·lícules coproduïdes per À Punt.

El director general ha emmarcat aquest compromís en el suport dels mitjans públics al sector audiovisual valencià. “La televisió pública esprem el seu pressupost en ajudes al sector”, ha afirmat Costa que ha subratllat el fet que 2021 és l’any Berlanga “cosa que ens brinda l’ocasió de demostrar el nostre amor al cine amb la programació de pel·lícules i de continguts relacionats amb el seté art.”

A més, els responsables d'À Punt participaran en els debats i les taules redones programades. Un conveni que s'emmarca dins de l'estratègia d'À Punt d'acostar-se i col·laborar amb els esdeveniments audiovisuals que s'organitzen en tot el territori valencià, ja que contribuir a la revitalització del sector és un dels objectius de l'espai públic de comunicació.

També et pot interessar

stats