À Punt inverteix 1.250.000 euros per a potenciar el sector audiovisual

Preseleccionats 40 projectes per a l’adquisició de drets i participació en obres audiovisuals de 2023

126 projectes s’han presentat de més de 80 productores que optaven a les cinc categories convocades: llargmetratges de ficció, curtmetratges de ficció, animació, documental i Tv Movies.

Centre de Producció de Programes d'À Punt a Burjassot
Centre de Producció de Programes d'À Punt a Burjassot / Departament de Comunicació
30 d'abril 2024 - 13:53

À Punt ha resolt, durant el mes d’abril la Crida per a l’Adquisició de Drets i Participació en Obres Audiovisuals No Finalitzades (CODA) 2023, amb la preselecció d’un total de 40 projectes per valor de 1.252.000 euros en conjunt per a desenvolupar en 2024, 2025 i 2026.

En esta convocatòria, publicada el passat 6 d’octubre de 2022, la radiotelevisió valenciana busca adquirir drets d’emissió o participar en projectes audiovisuals en procés de producció. En total s’hi han presentat un total de 126 projectes, de més de 80 productores que optaven a les cinc categories convocades: llargmetratges de ficció, curtmetratges de ficció, animació, documental i TV Movies.

En total, són 9 llargmetratges de ficció, 9 curts de ficció, 9 animacions (incloent-hi llargmetratges, sèries d'animació infantil i curtmetratges) i 13 documentals, cal destacar que este gènere és tradicionalment el més nombrós en projectes presentats.

La participació en projectes audiovisuals en desenvolupament és una aposta important per a À Punt tant pel suport al sector audiovisual valencià com per la projecció i estímul d’alguns gèneres minoritaris que difícilment tenen cabuda en altres televisions, com ara els curtmetratges i l'animació. De fet, À Punt és una de les poques cadenes autonòmiques que inverteix anualment en estes produccions, que són, al cap i a la fi, un viver de desenvolupament dels nous talents i futurs professionals.

En esta línia, la cadena ha col·laborat en la producció de 235 projectes mitjançant les crides anuals a produccions no finalitzades des de 2017.  

També et pot interessar

stats