À Punt aposta per reforçar les relacions amb la Mostra de València-Cinema del Mediterrani

À Punt amplia els àmbits amb els quals dona suport al festival de cinema de València, referent cultural de la ciutat.

José Luis Moreno, regidor de cultura de l'Ajuntament de València, Rosa Roig, directora de la Mostra, Alfred Costa, director general d'À Punt i Miquel Francés, president de la CVMC
José Luis Moreno, regidor de cultura de l'Ajuntament de València, Rosa Roig, directora de la Mostra, Alfred Costa, director general d'À Punt i Miquel Francés, president de la CVMC / Departament de Comunicació
10 d'octubre 2023 - 10:53

La radiotelevisió pública i el Festival Mostra de València-Cinema del Mediterrani amplien les vies de col·laboració i patrocina el València Film Afers, el fòrum de coproduccions de la Mostra, que tindrà lloc els dies 25 i 26 d’octubre al Centre d'Estudis Superiors Barreira Arte + Diseño.

En aquesta segona edició del València Film Afers, s’han seleccionat cinc documentals de creació i cinc projectes de ficció procedents de països de la mediterrània com ara França. Espanya, el Marroc, el Líban, Croàcia, Portugal i Turquia. Els productors i directors visitaran València per a participar en diferents sessions de pitching i trobades one-to-one amb professionals de reconegut prestigi internacional.

À Punt participa en un dels projectes seleccionats: Calle de los Ángeles, una autoficció documental que aborda la gentrificació del barri del Cabanyal, dirigida i produïda per Silvia Rey Canudo.

La radiotelevisió pública, per sisé any consecutiu, serà el mitjà oficial de la Mostra i totes les finestres dels mitjans públics informaran de manera diària de les activitats relacionades amb el festival.

A més, diferents programes d’À Punt tindran presència a l’Espai Mostra de la plaça de l'Ajuntament, com ara el programa de la ràdio Podríem fer-ho millor, que s’emetrà en directe el 21 d’octubre i el magazín cultural de la ràdio Pròxima parada el dia 26 d’octubre.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de València i president de Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals, José Luis Moreno, ha assenyalat que “comptar amb À Punt com a mitjà oficial és fonamental per a donar difusió a totes les activitats i esdeveniments de la Mostra a tot el territori. “El nostre objectiu” ―ha afegit Moreno― “és situar València com a referent cultural en el Mediterrani i per aconseguir-ho és fonamental establir aliances estratègiques com aquest conveni amb la radiotelevisió pública”.

El director general d’À Punt, Alfred Costa, ha destacat que “mantenim i ampliem, any rere any, el compromís amb la cultura i la difusió cinematogràfica. La Mostra de València és ja una cita obligada per als professionals i els amants del cine amb una gran projecció internacional”.

El Premi À Punt del Públic, com ja és habitual, premiarà la pel·lícula més votada pels espectadors de la Secció Informativa i la radiotelevisió pública es compromet a adquirir dels drets d’emissió de la pel·lícula guardonada. La radiotelevisió valenciana, segons Costa “vol fomentar que la gent torne al cinema i amb el Premi À Punt del públic donem veu a eixe públic que acudeix a les sales a veure les propostes de la Mostra”

La participació de la plataforma de mitjans públics en la Mostra també suposa, com en edicions anteriors, l’estrena de pel·lícules produïdes per À Punt i la participació en debats i taules rodones.

A més, durant el període de celebració de la Mostra de València, el web www.apuntmedia.es obrirà un microlloc específic connectat al web oficial del festival on es podrà consultar la programació.

 

També et pot interessar

stats