Els ‘400’ músculs del riure es mobilitzen per a celebrar el Dia Internacional dels Treballadors

Dimecres 1 de maig a les 22h, ‘400’ celebra el Dia Internacional dels Treballadors

El programa s’acosta a conèixer la fundació Novafeina, que ajuda a persones vulnerables que busquen faena i Les Kellys, una associació d’àmbit estatal de cambreres de pis

Un moment de la gravació del programa 400
Un moment de la gravació del programa 400 / Departament de Comunicació
29 d'abril 2024 - 10:45

El programa 400 dedica el programa de l’1 de maig a commemorar el Dia Internacional dels Treballadors, la jornada reivindicativa del moviment obrer a escala mundial.

Dimecres a les 22:00 h en À Punt parlem del treball i de la precarietat laboral. Totes les persones necessiten una faena per tal de tindre un projecte de vida. Quan falta, o quan el salari no és suficient per a cobrir les necessitats bàsiques, afecta tots els nivells.

Pere Aznar comparteix experiències amb persones que volen millorar les seues condicions, persones que faran el que calga per a aconseguir un treball. Coneixem l’associació valenciana Novafeina, amb seu a Quart de Poblet (Horta Sud), que actua a València i Alacant. Amb 35 anys d'experiència, es dedica a la promoció de la incorporació social i laboral de les persones més vulnerables. Dona suport a les causes socials que promouen l’equitat, la justícia social i una economia compromesa amb l’entorn i la comunitat.

També viatgem a Benidorm (Marina Baixa) per a conversar amb Les Kellys, una associació d’àmbit estatal de cambreres de pis que lluiten pels seus drets laborals. L’associació naix oficialment el 2016, després de mesos de reivindicació per la precària situació laboral que empitjorava cada vegada més, entre altres coses, per l’externalització dels serveis per part dels hotels.

El toc d’humor el posaran Vicente, que ha passat per tots els nivells de Novafeina i ara ajuda els nous usuaris en la recerca d’un treball; Dory, cambrera d’hotel a Benidorm des del 2001 i Gabi, encarregat de comunicació i noves tecnologies de Novafeina. Els tres presentaran els monòlegs a un auditori entregat i ens demostraran, un cop més, que sempre hi ha espai per a riure.

400 és una producció d’À Punt en col·laboració amb la productora valenciana Sunrise Pictures i El Terrat. Una aposta per la visibilització de les realitats més dures que ens envolten, amb una mirada tendra, lúcida i humorística. El programa, amb una periodicitat mensual, aborda temes com l’esclerosi múltiple, el treball, l’Orgull LGTBIQ+, etc.

També et pot interessar

stats