‘400’ dedica el pròxim especial a l’autisme

El dilluns 1 d’abril, a les 22 h, 400 s’acostarà a la realitat de les persones amb autisme

Álvaro, un xiquet autista de 13 anys ha preparat un monòleg i una sorpresa musical

400 acosta a la realitat de les persones amb autisme
400 acosta a la realitat de les persones amb autisme
27 de març 2024 - 10:00

El programa 400, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Conscienciació de l’Autisme, dedica el programa especial del mes d’abril a afectats i familiars que conviuen amb el trastorn de l’espectre autista (TEA).

La comunicació social és un aspecte bàsic en la nostra vida. Les persones amb autisme tenen dificultats a l’hora de relacionar-se amb els altres i de regular les emocions. A més, processen la informació d’una manera diferent a la resta. Tot això dificulta, de vegades, la integració en els grups socials.

El programa vol descobrir com és el dia a dia de les famílies que conviuen amb una persona amb TEA i demostrar que sempre es poden trobar moments per a moure els 400 músculs en una rialla.

Pere Aznar ens convida a viatjar a Castelló per a visitar TeaCast, una associació sense ànim de lucre creada el 2017 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels xiquets i xiquetes amb espectre autista i de les seues famílies. I també visitem Apnac, una altra associació, en aquesta ocasió de pares i germans de persones amb TEA, constituïda el 1981 i centrada en persones autistes de tercer grau (autisme sever). Allí, usuaris, familiars i professionals ens contaran les seues vivències. 

No faltaran els monòlegs, marca del programa. En aquesta ocasió de la mà de Paqui, Presidenta d’Apnac des de fa deu anys i mare de Daniel, de 26 anys i amb autisme, que viu intern a la residència de l’entitat; també s’anima a fer un monòleg Rocío, psicòloga de Castelló que fa teràpies individualitzades a l’associació TEACast des de fa dos anys i Álvaro, un xiquet de 13 anys que viu a Castelló i és autista. 

Álvaro és molt alegre i li agrada conéixer altres xiquets, i a banda del monòleg, ha preparat una sorpresa musical realment emocionant.

400 és una producció d’À Punt en col·laboració amb la productora valenciana Sunrise Pictures i El Terrat. Una aposta per la visibilització de les realitats més dures que ens envolten, amb una mirada tendra, lúcida i humorística. El programa, amb una periodicitat mensual, abordarà temes com l’esclerosi múltiple, el treball, l’Orgull LGTBIQ+, etc.

També et pot interessar

stats