Sabem diferenciar l'arròs d'origen valencià de l'asiàtic quan fem la compra?
Especialistes expliquen en el programa de 'Zoom' dedicat a l'arròs que per a evitar sorpreses és recomanable buscar el segell de la denominació d'origen Arròs de València
El consumidor té l'última paraula a l'hora de comprar un paquet d'arròs. Tots, consumidors i consumidores volen, volem, un bon arròs. Ara cal preguntar-se si procedència i qualitat guarden relació i també si és fàcil distingir-ne l'origen. A tractar d'aclarir alguns dubtes al voltant de la compra de l'arròs s'ha centrat el programa de Zoom dedicat a aquest ingredient.
Com indiquen veus expertes, els que vulguen comprar arròs de València hauran de buscar el segell de la denominació d'origen Arròs de València. Així evitaríem que arriben a les nostres cuines arrossos valencians barrejats amb arròs de fora. O, com ha denunciat AVA-Asaja, evitar comprar el que alguns supermercats ofereixen, que "directament venen arròs de Myanmar (Birmània) en les seues marques blanques".
Qüestionar l'origen té també un vessant de seguretat alimentària. No tots els països apliquen les mateixes mesures en el control dels pesticides i d'altres productes utilitzats als cultius. En el programa Zoom s'ha parlat de la presència d'arsènic a l'arròs. Com ha explicat el catedràtic de Tecnologia Alimentària de la UMH, Francisco Burló, si bé l'arsènic està present en tots els aliments, i també en l'arròs, cal regular-ne la presència bé per tal d'evitar que estiga més present del permés.
En aquest sentit, en el programa Zoom sencer es pot sentir el professor explicar que "a partir de 200 micrograms/kilogram d'arsènic no s'ha de consumir un arròs". L'arsènic pot produir càncer de pulmó, de pell i de bufeta.
L'equip de Zoom ha preguntat també a Burló si ens hauria de preocupar la procedència d'algun arròs en concret. La seua resposta ha sigut clara i contundent: "Jo tindria precaucions amb la procedència de països com l'Índia i el Pakistan, i per damunt de tot de la desembocadura del Ganges", ha explicat.
El llaurador i productor d'arròs Juan Valera, per tal d'ajudar el consumidor i consumidora a comprar el que veritablement vol i perquè s'eviten problemes, recomana el següent: "la millor manera és comprar arròs amb denominació d'origen protegida Arròs de València i punt". Per a Valera hi ha dos productes que ens defineixen com a valencians: l'un és l'arròs i l'altre les taronges.
Més llegit
-
Un aparatós accident acaba amb un camió que cau al barranc de Poio
-
L’Aemet activa l’avís groc per tempestes este dijous i divendres a Alacant i València
-
Reobri a Paiporta la primera escola en aules prefabricades després de la dana
-
La família d’un britànic trobat mort a Benidorm exigeix que s’investigue com un homicidi
-
L'Ajuntament de Xèrica, preocupat pels danys que puguen causar les cabres silvestres
-
Vox força una retallada de 700.000 euros a l’AVL perquè la vol “estrangular fins a la desaparició”
-
Jornada de llargues cues per a passar davant de la Mare de Déu dels Desemparats
-
Tronades fortes al sud
-
El detingut per matar dos treballadors de l'ambaixada d'Israel confessa el crim i diu haver-ho fet "per Gaza"
-
La UPV no retirarà el grafit que demana presó per al president Mazón
Més vist
-
21.05.2025 | Informatiu nit | L'oratge
-
22.05.2025 | Informatiu nit
-
Toscana
-
Tatuatges granotes gratuïts en un bar d'Orriols
-
22.05.2025 | Bona vesprada, Comunitat Valenciana | Primera part
-
Episodi 35: La calor amb Juanma Melero
-
22.05.2025 | Informatiu nit | L'oratge
-
22.05.2025 | Informatiu migdia
-
Naix la marca Gamba Blanca de Calp
-
Valencians al món | Saxònia
Més escoltat
-
22.05.2025 | Línia de fons
-
22.05.2025 | Adolfo Miravet Segarra, Espadà Corks
-
Episodi 35: La calor amb Juanma Melero
-
21.05.2025 | Andrés Barrios, un gran del flamenc híbrid, actua en el cicle Nits del Flamenco al Castell d’Alaquàs
-
22.05.2025 | 90 minuts
-
22.05.2025 | “Obrim meló” i l'art, amb Quique Dacosta
-
22.05.2025 | Queda't amb mi | Tercera Part
-
21.05.2025 | A poqueta nit | Segona Part
-
21.05.2025 | Queda't amb mi | Primera Part
-
22.05.2025 | “Korah i el món”: el primer festival d'Eurovisió de Carles Caparrós