De treballar per a Martín Berasategui a regentar un restaurant amb estrella Michelín a Alcossebre

Hu Zhao s'endinsa amb Xino xano en l'alta gastronomia del Baix Maestrat i coneix la història de la jove i exitosa parella de xefs Alejandra i Emanuel

'Xino xano' descobreix l'alta gastronomia al Baix Maestrat / À Punt

Hu Zhao, el conductor del programa Xino xano, programa rere programa suma noves experiències a la Comunitat Valenciana. En la seua visita a Alcossebre i Alcalà de Xivert (Baix Maestrat) un veí li ha recomanat conéixer el restaurant que el 2022 ha aconseguit una estrella Michelin i un sol de Repsol. Ha conegut l'establiment de la mà de la jove parella de xefs que el regenten: Alejandra i Emanuel.

D'igual manera que l'amor entre els dos cuiners va sorgir entre els fogons del llorejat Martín Berasategui —que suma tres estreles Michelin—, ara ja des dels seus fogons, els d'Atalaya, el seu establiment, la parella reparteix el seu amor i coneixements en forma càlids plats, amb els quals s'han guanyat la confiança dels clients. De la mà d'Alejandra i Emanuel, Hu Zhao ha descobert una alta gastronomia molt arrelada en les terres castellonenques.

Alejandra observa Emanuel com minuciosament prepara un gaspatxo transparent
Alejandra observa Emanuel com minuciosament prepara un gaspatxo transparent / À Punt Mèdia

La parella es va estrenar al seu negoci el 2014. I, a poc a poc, ha anat escalant fins a tocar el cor dels clients. I el negoci ha anat creixent. Per a ells els productes estrela són els del terreny i els de proximitat. Tot molt sostenible. Durant la visita han mostrat a Hu que són capaços de fer amb una tomaca de penjar i la mel de romer i timó.

Així ha sigut com Hu ha pogut tastar, per primera vegada en la seua vida, un gaspatxo transparent, això sí amb tot el sabor del gaspatxo i també el de la tomaca de penjar. Un gaspatxo emplatat en què ha assaborit "la frescor de la tomaca, el picant del wasabi, la gelatina de vinagre i dues varietats de tomaques".

Com a proposta dolça, els cuiners li han mostrat primer el sabor autèntic de la mel de la serra d'Irta, amb les seues reminiscències a herbes i a flors. "Tot molt natural i sostenible" recalca Alejandra.

Hu observa amb interés un rusc de mel
Hu observa amb interés un rusc de mel / À Punt Mèdia

El resultat ha sigut un gelat de crema elaborat amb mel amb romer, timó i lavanda. Tot coronat amb ametlla marcona del terreny. I com Alejandra li ha dit a Hu: "T'has menjat la serra (d'Irta) amb les seues herbes i ametlers". I en tastar-ho, el xinés i valencià d'adopció, després de fer uns sons guturals indescriptibles, sols ha pogut pronunciar unes poques paraules: "Mare meua que bona" i "impressionant".

Crema de gelat de mel de romer, timó i lavanda
Crema de gelat de mel de romer, timó i lavanda / À Punt Mèdia
Plat de gaspatxo amb tomaca de penjar i del terreny
Plat de gaspatxo amb tomaca de penjar i del terreny / À Punt Mèdia
Detall de tomaca de penjar
Detall de tomaca de penjar / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats