La mostra Art al Vent de Gata de Gorgos, hereva de la tradició de penjar cobertors al pas d’una processó

El programa Xino xano ha prestat atenció al festival internacional, que enguany celebra vint anys i reuneix objectes d’art de tot el món per a exposar-los al vent

La mostra 'Art al vent' de Gata de Gorgos en 'Xino xano' / À Punt Mèdia

Visitar la població de Gata de Gorgos qualsevol mes d'agost o setembre obliga el visitant a mirar en tot moment cap a dalt. Perquè durant dos mesos aquest poble de la Marina Alta es transforma en una exposició d’art a l'aire lliure. La raó: la celebració del seu singular festival d’art anomenat Art al Vent.

En la mostra de 2023 hi haurà uns huitanta motius per a mirar cap a dalt, perquè s'esperen al voltant de huitanta peces, que seran les que penjaran dels balcons de Gata de Gorgos. Josep i Fina, vinculats al festival, han explicat a l’equip de Xino xano el seu origen i motivació, així com el seu caràcter internacional. La mostra d'art sol reunir artistes de tot el món, fins i tot de la Xina i del Japó, que any rere any s’acosten per a mostrar el seu art al vent.

Un dels llocs triats pels artistes per a realitzar les seues creacions
Un dels llocs triats pels artistes per a realitzar les seues creacions / À Punt Mèdia

Com ha contat Josep, “són obres tèxtils amb les quals juga el vent. A més del valor creatiu de les peces, la força ací està en tot el conjunt mostrat al carrer”, per com el vent li dona dinamisme.

El festival, que enguany celebra el XX aniversari, va començar quasi sense voler. “En un primer moment va començar sent l’ornament d’una fira de comerç local al carrer, però no imaginava ningú quina repercussió tindria”, ha dit Josep. 

Una mostra d’art que es fa ressò de la tradició popular de penjar cobertors en les balconades, al pas d’una processó. Tradició molt arrelada a la comarca de la Marina Alta i especialment a Gata de Gorgos.

Pots veure el programa sencer ací:

També et pot interessar

stats