Hu Zhao descobreix a Xelva un paradís per als amants del ciclisme de muntanya

El municipi dels Serrans acull any rere any una carrera internacional en la qual participen els millors corredors del món i ofereix tot tipus de recorreguts per a aficionats i professionals

Hu Zhao visita Xelva amb 'Xino xano' / À Punt Mèdia

A Xelva, municipi de la comarca dels Serrans, Hu Zhao ha trobat el que potser un dels paradisos valencians per als ciclistes i el món de la bicicleta. No és casualitat que la localitat aculla, any rere any, una carrera internacional, a més de ser punt de referència per als entrenaments d'alta competició.

La seua abrupta orografia permet al terme municipal oferir als esportistes i amateurs de la bicicleta àrees amb molt de desnivell, que recondicionades amb troncs i lloses de pedra, afavoreixen la pràctica de la bicicleta de muntanya. El municipi acull una carrera internacional en la qual participen els millors corredors del món.

A més, molts ciclistes professionals acudeixen a aquest poble de l'interior a sumar punts de cara a les carreres internacionals com ara uns Jocs Olímpics, una copa del món o proves europees.

Les muntanyes del terme ofereixen altres alternatives per a la pràctica del ciclisme al poble, com és el cas del nou circuit de Pump Track. Un espai molt adequat per a iniciar-se en la pràctica de la bicicleta de muntanya que és utilitzat tant per als adults com pels menuts.

Fora dels diferents circuits, el terme també ofereix la possibilitat de recórrer en bicicleta diferents punts d'interés paisatgístic des d'on veure llocs com el pantà de Loriguilla i el pic del Remedio.

Mirador de Xelva, des d'on veure el pic del Remedio i el pantà de Loriguilla
Mirador de Xelva, des d'on veure el pic del Remedio i el pantà de Loriguilla / À Punt Mèdia

També et pot interessar