Gallo Rojo, la sala del Campello que va acollir a artistes com Louis Armstrong, Lola Flores o Demis Roussos

Xino xano repassa amb una veïna del municipi la història d'aquest auditori que presumia de ser la millor sala de festes d'Europa als anys seixanta

Artistes de renom internacional van actuar a Gallo Rojo, en El Campello / À Punt Mèdia

Reme, una veïna del Campello, ha mostrat l'equip de Xino xano el material que fa anys que recopila. Es tracta de reculls de premsa i fotografies de la història de Gallo Rojo. L'auditori va estar present en la vida cultural del Campello els anys 60. Gallo Rojo, que s’autodenominava “la millor sala de festes d’Europa”, i del qual no queda rastre actualment, estava ubicat a l’aire lliure, dins d’un hort de palmeres a 50 metres de la platja.

Per tal d’evitar que caiga en l’oblit, Reme fa anys que guarda material que parla d'aquell espai musical. Mentrestant, espera que s'alce un museu al Campello, on una de les sales temàtiques estiga dedicada a l’auditori. Fins i tot ha escrit un llibre al voltant d'aquest espai musical que va ser inaugurat per Lola Flores l'estiu de 1962.

Lola Flores va inaugurar l'espai, l'any 1962
Lola Flores va inaugurar l'espai, l'any 1962

L’empresari musical Luis Miguel Vidal Massanet —ha contat Reme— es va fixar en l’àrea del palmerar que hi havia al Campello i dins va ubicar l’escenari. “Fins allí va portar a tots els grans de l’època, des de Raphael a Julio Iglesias, Demis Roussos, etc.”. Els reculls de la premsa d’aquells dies aporta molts altres noms a la memòria com són Louis Amstrong, Camilo Sesto, Lola Flores, Antonio Gades, Carmen Sevilla, The Platters, Rocío Durcal, Rocío Jurado, Los Brincos, Estrellita Castro, Concha Piquer, Los Cinco Latinos, Alberto Cortés i molts més.

Segons ha explicat Reme, la raó per la qual Gallo Rojo va parar l'activitat és que en aquells anys van alçar un edifici molt a prop. “Van començar les protestes veïnals i el propietari es van cansar i finalment va tancar el negoci”. Les imatges atresorades per Reme mostren una àgora on la gent, asseguda, assisteix atenta a les actuacions a l’escenari envoltat de palmeres. 

L'escenari i el públic estava envoltats de palmeres
L'escenari i el públic estava envoltats de palmeres / À Punt

Mira el programa complet de Xino-xano al Campello

També et pot interessar

stats