Així és la valenciana Ruki Chan, una celebritat en el món otaku al Japó

Marisa Galiana és la primera espanyola a fer-se un lloc dins de la indústria ídol nipona

Ruki Chan durant l’entrevista, vestida d’otome kei, sub estil de Lolita / À Punt Mèdia

Per als que no estan familiaritzats amb la cultura japonesa, cal explicar, en primer lloc, que les ídol japoneses són celebritats considerades kawaii, és a dir persones boniques i tendres. La valenciana Ruki Chan va ser el 2009 una de tantes aspirants a estreles, que en aconseguir-ho passen a ser adorades per la seua dolçor i innocència. Aquell fet l'ha ubicat com la primera espanyola dins de la indústria ídol japonesa.

Tot va començar quan l’any 2009 es va presentar a una audició en internet promoguda pel seu ídol musical, Haruko Momoi. Marisa Galiana, amb el seu nom Ruki Chan, va guanyar l’audició i el 2010 va eixir a la venda al Japó el seu primer disc. Amb aquest nom, Ruki Chan, és com la coneix el món otaku. Pel que fa al Japó com a terra d’oportunitats, Ruki ha aclarit “que és un país que posa moltes dificultats als estrangers".

Imatge de l'audició on es va donar a coneixer al món Otaku
Imatge de l'audició on es va donar a coneixer al món Otaku / À Punt Mèdia

Ruki Chan actualment és cantant, youtuber i streamer. A més a més, també treballa com a comunity manager i guia d’una empresa de viatges. En el seu vessant artístic, Ruki Chan ja porta publicats sis àlbums de covers d’anime i en l'actualitat viu entre Tòquio i València. En el programa ha aparegut vestida d’otome kei, que com ha explicat l’equip de Valencians al món és un subestil de l’estil lolita. “Otome significa donzella i també porte una ombrel·la perquè no em done el sòl”, explica. Amb la seua cara molt blanca, Marisa, o Ruki, ha explicat: “el maquillatge que porte és blanc, més blanc del que es poden comprar a Espanya. A les japoneses els agrada estar un poc més blanques”.

Si alguna cosa existeix, la trobes al Japó. Ruki Chan (Marisa Galiana) - Artista Otaku

La majoria de les subcultures de la moda japonesa van nàixer els anys noranta com a resposta als estàndards de bellesa tradicional del Japó. Amb Ruki Chan, l'equip de Valencians al món ha visitat la tenda d’anime més gran del món, al barri d’Ikebukuro. Es tracta d'un popular barri, que ha eixit en molts animes i és també famós pel cosplay visible en molts vianants. El cosplay és una moda en la qual la gent va vestida com algun personatge que segueix. Ruki Chan ha dit que també practica el cosplay de tant en tant. 

De la mà de Ruki, Valencians al món també ha conegut una part de la nit de Tòquio, de la qual ha dit que és "molt segura". Del barri de Kabukicho, en Shinjuku, ha explicat que és l’equivalent al barri roig d’Amsterdam. “Al barri tens llocs de festa, llocs per a beure, fins i tot activitats com poder pujar a un autobús i beure i xarrar amb el que s’anomenen amfitrions".

Com ha contat Ruki a l’equip de Valencians al món, “si alguna cosa existeix, la trobes al Japó”. A continuació ha començat a traure de la borsa tot un ventall de productes increïbles que és millor veure’ls en el programa.

Ruki Chan acompanya l'equip al barri de Kabukicho, en Shinjuku (Tòquio)
Ruki Chan acompanya l'equip al barri de Kabukicho, en Shinjuku (Tòquio) / À Punt Mèdia

Pots veure el programa sencer ací.

També et pot interessar

stats