Sydney, terra de progrés i felicitat. Visita una ciutat elèctrica, repleta de vida i plans

Està a l’avantguarda mundial amb la coneguda Opera House i el Harbour Bridge, modernitat que conviu amb la naturalesa i amb la bella badia

Sidney, una ciutat elèctrica, repleta de vida i plans
Sydney, una ciutat elèctrica, repleta de vida i plans / Shutterstock
21 de desembre 2022 - 23:15

Des del pont del Port i l'Òpera fins a Bondi Beach, Sydney alberga alguns dels llocs més coneguts d'Austràlia. No obstant això, més enllà dels seus punts d'interés turístic, és una ciutat amb una autèntica efervescència creativa i cultural. Les zones ultraperifèriques de Surry Hills i Redfern alberguen els millors cafés, botigues de roba i restaurants de la ciutat, destins ideals per a un dissabte peresós. Els aficionats a l'arquitectura trobaran molt per a admirar a Randwick, mentre que els amants de la platja no eixiran decebuts. Bronte i Tamarama estan entre les millors extensions d'arena d'Austràlia, amb àmplies oportunitats per a nadar i fer surf. I l'immens port és ideal per als qui desitgen escapar de la ciutat i contemplar de prop la naturalesa australiana.

Sydney té una de les societats més cosmopolites del món, ja que la població està formada per immigrants de moltes nacions.

Les millors coses per a veure i fer a Sydney

Ciutat popular amb molt per a veure, la ubicació de Sydney en relació amb el port la converteix en un dels destins més bells del món. Moltes de les millors atraccions estan a poca distància de l'Òpera. Situada a la vora del port, l'Òpera és l'estructura més recognoscible de tot Austràlia. A diferència de qualsevol altre edifici del planeta, el disseny de l'Òpera és únic i futurista. És obra de l'arquitecte danés Jørn Utzon, l'objectiu del qual era crear una estructura viva que poguera contemplar-se des de tots els angles. El pont del port de Sydney és un altre punt de referència popular i fins al 1967 va ser l'estructura més alta de la ciutat. Abans d'acabar-lo el 1932, va costar huit anys i sis milions de reblons manuals per a construir-lo. És el pont d'obertura llarga més ampla del món, i connecta el districte central de negocis i la costa nord.

Si el dia està buidat, no deixes de pujar a l'alt de la Torre de Sydney.
Si el dia està buidat, no deixes de pujar a l'alt de la Torre de Sydney. / Shutterstock

Una aventura única a Sydney és el Harbour Bridge, Bridgeclimb. Cal pujar al cim del pont i gaudir d'unes vistes espectaculars de la ciutat. És molt segur, ja que porta un arnés que el connecta al pont. Arribar al cim és qüestió de pujar escales i escalons. Els escaladors han de passar una prova d'alcoholèmia abans d'iniciar l'ascens. Així és que, si us fan por les altures, haureu de buscar-vos un altre mètode per a armar-vos de valor per davant.

Dues zones estupendes de la ciutat són The Rocks i Darling Harbour. Totes dues estan repletes de botigues i restaurants, i són llocs agradables per a menjar i passar la vesprada. The Rocks és la zona més antiga de Sydney i també alberga el Fortune of War, el pub més antic de la ciutat.

Si el dia està buidat, no deixes de pujar al més l'alt de la Torre de Sydney. Amb 300 metres d'altura, és l'estructura independent més alta d'Austràlia. També té una plataforma d'observació, la més alta de l'hemisferi sud. Mengeu en un dels dos restaurants giratoris per a gaudir d'una experiència gastronòmica única.

Una aventura única en Sydney és el pont Harbour Bridge, Bridgeclimb
Una aventura única en Sydney és el pont Harbour Bridge, Bridgeclimb / Shutterstock

Si voleu descansar de la bullícia de la ciutat

Dos llocs preciosos per a passejar són Hyde Park i el Reial Jardí Botànic. Tots dos situats al centre de la ciutat, són un lloc perfecte per a relaxar-se després d'un llarg dia de turisme. Els jardins ocupen 74 acres i alberguen una enorme col·lecció de plantes originàries d'Austràlia i de fora.

Donada la proximitat de Sydney al port i a l'oceà Pacífic, no és estrany que els esports aquàtics exercisquen un gran paper en la vida dels ciutadans. La vela i el surf són molt populars. Per a passar un dia davall del sol, visiteu la platja de Bondi. És la més famosa de la ciutat i des de fa temps és destí de surfistes de tot el món, que venen a la recerca de l'ona perfecta. Els cafés de moda i els festivals també la converteixen en un dels llocs de moda de Sydney.

Als afores de Sydney també hi ha molts llocs per a veure. Just a l'oest hi ha la ciutat de Katoomba i les Muntanyes Blaves. Encara que molt concorreguda per turistes, és un lloc impressionant per a visitar. Les Muntanyes Blaves, dites així per la boirina blava en l'aire causada per la llum que incideix damunt dels eucaliptus, són molt boniques. Els miradors ofereixen vistes panoràmiques dels escarpats penya-segats i les formacions rocoses. Les més populars són les gegantesques roques de Three Sisters. La llegenda aborigen conta que tres germanes es van enamorar de tres homes d'una tribu veïna. Com que la llei tribal prohibia el matrimoni, va esclatar una batalla i les germanes van quedar convertides en pedra per un bruixot per a mantindre-les fora de perill.

Hyde Park, un lloc preciós per a passejar
Hyde Park, un lloc preciós per a passejar / Shutterstock

Austràlia és un vast continent amb molts llocs interessants i bells. Des de l'Outback fins a la Gran Barrera de Corall, ofereix una gran varietat de terrenys de joc per als qui busquen aventures. No obstant això, si és la primera visita, Sydney és una gran ciutat per a començar el viatge.

També et pot interessar

stats