Nova York, imprescindibles que cal visitar de la ciutat que no dorm mai

La jungla urbana, la Gran Poma, la capital del món... No importa com hages sentit anomenar-la, és innegable que Nova York és una de les ciutats més vibrants i fascinants del planeta

Vistes aèries de Nova York
Vistes aèries de Nova York / IM_photo
28 de desembre 2022 - 23:59

Coneguda com la jungla urbana, la Gran Poma, la ciutat que no dorm mai, Nova York és la ciutat més poblada dels Estats Units. Nova York pot semblar una ciutat aclaparadora per a visitar. No obstant això, Nova York és una ciutat apassionant per a visitar i si t'agraden les aventures urbanes trepidants, creiem que t'ho passaràs en gran ací. Hi ha tantes atraccions, llocs històrics, fites de la cultura pop i menjars deliciosos que pot semblar difícil abastar-ho tot en una sola visita, així que espere que aquest post t'ajude.

Nova York requereix almenys una setmana per a conéixer-la a fons. He estat a Nova York quatre vegades i continue pensant que hi ha molt a fer i veure. En aquest post ho he cobert tot, els millors llocs per a menjar, per a veure i coses que fer.

Pont de Brooklyn
Pont de Brooklyn / Alexander_Magnum

La millor època per a visitar Nova York

Central Park
Central Park / Mak3t

La millor època per a visitar Nova York és d'abril a juny i de setembre a principis de novembre, quan el temps és càlid i agradable, però l'afluència de turistes no és aclaparadora. L'època més barata per a visitar Nova York són els caps de setmana, des de mitjan gener fins a finals de febrer. Juliol és el mes més calorós. I els hiverns són gèlids i amb tempestes.

Quants dies quedar-se a Nova York

Es necessiten almenys tres dies per a veure realment el més destacat (encara que es podria fer un recorregut ràpid en un itinerari de dos dies per Nova York). No obstant això, suggerisc entre 4 i 5 dies per a veure els principals llocs d'interés sense massa presses. Una setmana és perfecta per a gaudir d'activitats, espectacles i bon menjar.

Moure's per la ciutat

Taxis a Times Square
Taxis a Times Square / Luciano Mortula - LGM

Allotja't en el centre i és fàcil anar caminant a totes parts.

  • MTA-Subways i autobusos. Si no pot anar caminant al seu destí, el transport públic és la millor manera de desplaçar-s'hi.
  • Metre. Una de les formes més populars de desplaçar-se per Nova York és el metre. Amb 472 estacions, el metre de Nova York és el més gran del món en nombre d'estacions. També és una de les xarxes de metro més antigues del món i una de les més transitades. Funciona les vint-i-quatre hores del dia en 36 línies i dona servei a quatre dels cinc districtes de Nova York.
  • Autobusos
  • El tramvia de Roosevelt Island
  • Taxis
  • Cotxe
  • Uber
  • NYC amb bicicleta
El metro de Nova York
El metro de Nova York / Jon Bilous

Com vestir-se

Els novaiorquesos visten de negre és veritat. Els novaiorquesos visten més de negre i colors foscos que els habitants de la majoria de les grans ciutats. I la raó és senzilla: La roba negra és funcional i està de moda.

A Nova York, mai se sap si l'hora feliç es convertirà en una festa en el terrat, una visita a una galeria d'art o un passeig per un bar de mala mort. I sempre has de vestir com si estigueres preparat per als millors moments de Nova York. Amuntona en el teu armari unes quantes samarretes de llana merina negra o grisa i un parell de pantalons de viatge de color fosc —assegurant-te que et queden bé— i estaràs preparat per a (quasi) qualsevol cosa que t'oferisca la ciutat.

Porta un toc de color. Un color per a destacar i per a les teues fotos

Tot gira entorn del calçat

Els novaiorquesos caminen molt, i quan visites la ciutat tu també caminaràs molt. I això és bo, perquè caminar pels carrers de Brooklyn i Manhattan és la millor manera de conéixer la ciutat. A més, estalviaràs molts diners perquè no hauràs d'agafar taxis ni el metro.

Posa't el que més t'agrade i passa-ho en gran. Fes la maleta en funció del temps que faça. Les capes són bones, fes-te amb jaquetes entallades, jaquetes llargues acampanades, barrets i bosses boniques.

El més important que cal veure i fer a Nova York

  • Central Park
  • El Museu Metropolità d'Art: El Museu Metropolità d'Art de Nova York, col·loquialment “el Met”, és el museu més gran d'art de l'hemisferi occidental. La seua col·lecció permanent conté més de dos milions d'obres, repartides entre dèsset departaments curatorials. Cal reservar les entrades.
  • Times Square
  • Broadway, veure almenys un espectacle
  • L'Estàtua de la Llibertat i Ellis Island
  • Pont de Brooklyn
  • El parc de Washington Square
  • Un club de comèdia o jazz en Greenwich Village
  • Anar de compres per Nova York - Soho
  • Passejar pel High Line: Alguns esperaven que es convertira en una muntanya russa o en una piscina d'un quilòmetre de llarg. El 2009 es va inaugurar el primer tram de la nova High Line. Hui dia és un passeig elevat d'1,45 milles que exhibeix art, esdeveniments públics i més de 500 espècies de plantes i arbres.
  • The Edge: Ja està oberta l'última aventura de gratacel en Edge. Escala l'exterior d'un gratacel a més de 1.200 peus sobre el sòl, després apunta't i mira cap avall.
  • Little Italy: Little Italy és un barri del Baix Manhattan a Nova York, conegut en el seu moment per la seua nombrosa població italiana. Limita a l'oest amb Tribeca i Soho, al sud amb Chinatown, a l'est amb Bowery i Lower East Side, i al nord amb Nolita.
  • Passeig en helicòpter: Si vols veure l'estàtua de la llibertat més impressionant per l'aire, aquesta és la teua.

També et pot interessar

stats