Els millors plans de San Francisco, la ciutat dels somnis perduts

Si us agraden els paisatges, les compres, l’art, l'arquitectura i la gastronomia, San Francisco (Califòrnia) és la destinació ideal

San Francisco
San Francisco és més xicotet del que generalment es creu / Shutterstock

Segurament heu vist un milió d'imatges de San Francisco en pel·lícules i programes de televisió, però aquestes imatges no conten tota la seua història. San Francisco és més xicotet d'allò que generalment es creu. La població és inferior al milió d'habitants i està agrupada per barris, cosa que la converteix en la segona ciutat més densament poblada dels Estats Units. Així i tot, la major part dels llocs turístics estan situats en una mateixa zona i això fa que trobar-los i visitar-los siga una tasca bastant senzilla.

La ciutat ho té tot, però la veritat siga dita: encara que San Francisco és una ciutat coneguda i anhelada, pot ser que no ho siga per a tots. Aquells viatgers que preferisquen els llocs oberts i despoblats, poden arribar a atabalar-se a causa de la densitat de la població. De la mateixa manera, San Francisco és famós per la boira, més intensa durant els mesos de juny i juliol, i això tampoc és del gust de tots.

Informació d’interés

Millor època per a visitar San Francisco

San Francisco pot ser divertit en qualsevol temporada, així és que el millor moment per a visitar-lo dependrà de les vostres preferències.

Clima

Moltes persones creuen que San Francisco té cel assolellat i un clima càlid durant els 365 dies de l'any però, de fet, hi ha boira molt sovint, les temperatures superiors a 30 °C es consideren una onada de calor i l'aigua és freda durant tot l'any, llevat dels dies més calorosos. A l'hivern plou, però rarament la resta de l'any. Durant els mesos d'abril i octubre, el cel és més clar i les temperatures són un poc més moderades. Abans de planejar el viatge, assegureu-vos de verificar-ne l'oratge.

Si no voleu trobar-hi molta gent, heu de saber que, a l'estiu, les atraccions més icòniques estan abarrotades de turistes. A la primavera i a la tardor, trobareu que la ciutat està bastant ocupada, però no excessivament. Generalment a l'hivern, llevat de l'època de Nadal i Cap d'Any, San Francisco està més buit, de manera que no haureu d'obrir-vos pas entre la multitud. Probablement siga el moment més tranquil per a visitar la ciutat.

Cost

Als Estats Units tenen el dòlar americà, la vida a Califòrnia és prou cara, i les tarifes i els serveis són més barats a l'hivern.

Duració recomanada de la visita

D'acord amb l'Oficina de Turisme de San Francisco, els visitants s'hi queden de quatre a cinc nits, aproximadament. Per això és essencial establir prioritats sobre els llocs que s'han de visitar. Els viatges transatlàntics solen ser llargs. Per això recomanem que, almenys, viatgeu per uns deu dies per tal de poder disfrutar còmodament de la ciutat.

Les zones més icòniques

Castro, un barri icònic, divers i vibrant de San Francisco
Castro, un barri icònic, divers i vibrant de San Francisco / Shutterstock

Algunes persones veuen San Francisco com una agrupació de pobles i, de fet, és una analogia bastant encertada. Si passegeu per la ciutat, descobrireu que els barris són xicotets i que cadascun té la seua pròpia personalitat. Tot i això, si busqueu visitar les zones més turístiques, no les veureu mai per aquests barris. En destaquem algunes, de les zones més icòniques:

Union Square: Aquesta és la zona comercial més popular de la ciutat i és prop del districte on hi ha els teatres.

Chinatown: Barri amb una mescla cultural única a San Francisco. És prop del districte financer i del Ferry Building.

Parc Golden Gate: És un gran parc que alberga grans museus, jardins, un molí de vent holandés, un ramat de búfals i altres llocs d'interés.

South of Market (SoMa): El nom ja diu on és: al sud de Market Street i de Union Square. Els llocs d'interés són el Centre de Convencions, els hotels de nova construcció, el Museu d'Art Modern de San Francisco i l'estadi de beisbol Oracle Park.

Nob Hill: La gent sol visitar Nob Hill per les vistes tan extraordinàries que ofereix de la ciutat i per a menjar-se l'elegant veïnat amb els ulls. Està prop de Union Square, centrat a California Street, i el més fàcil és arribar-hi en telefèric.

Castro: Aquest barri tan icònic i divers de San Francisco és al sud de Market Street, a l'est de la costa. L'accés és senzill si s'agafa l'històric tramvia, que baixa per Market Street i recorre el passeig marítim.

Haight-Ashbury: El centre de l'amor es troba a la intersecció dels carrers de Haight, prop del Golden Gate Park. És un lloc divertit on podreu anar de compres per algunes de les botigues de moda de la ciutat.

Japantown: Encara que és un barri bastant xicotet, és interessant. Està just al costat de Geary Boulevard, al barri Fillmore, a mig camí entre Union Square i Ocean Beach.

Els millors llocs de San Francisco

Les atraccions principals de San Francisco són Fisherman’s Wharf, Pier 39, Ghirardelli Square, Alcatraz, el Golden Gate, els telefèrics, Chinatown i Lombard Street.

No obstant això, a més de visitar els llocs d'interés, molts viatgers opten, també, per disfrutar d'un creuer per la badia. I és que és una bona manera de descansar i veure la ciutat des d'un angle diferent. Tradicionalment la majoria de la gent navega per davall del Golden Gate.

Més coses per a fer a San Francisco

La ciutat també ofereix alguns recorreguts i museus gratuïts i són opcions molt recomanables si voleu evitar algunes despeses durant el viatge.

Camineu des de Marina Green fins al Golden Gate: Aquest és, possiblement, el passeig urbà més bonic del món i els seus habitants ho saben. Us recomanem que, simplement, eixiu a caminar o a córrer i gaudiu del paisatge.

Feu un recorregut en telefèric: Els telefèrics són, sens dubte, una atracció turística, però els residents també els usen com a transport urbà.

Busqueu un tour local: Aquest recurs pot oferir-vos un bonic i tranquil passeig per la ciutat, alhora que en descobriu algunes curiositats. Està dirigit per persones que senten una gran passió pel lloc on viuen.

Passegeu a l'aire lliure: San Francisco té cinc llocs excel·lents per a caminar.

Visiteu Castro: Feu un recorregut a peu per aquest barri tan divers, icònic i vibrant.

Golden bridge
Golden bridge / Shuterstock

La meitat de la població de San Francisco està formada per residents pertanyents a minories ètniques. El grup més gran és l'asiàtic, especialment el xinés. Una visita a Chinatown pot ser essencialment turística, però, si deixeu Grant Avenue i us allunyeu de les botigues més turístiques, podreu observar i experimentar un costat completament diferent i desconegut d’aquesta comunitat. Altres enclavaments ètnics per a visitar són Japantown i el barri llatí de Mission District.

Excursions d'un sol dia

Si us sobren dos dies en el viatge, i recomanem que els reserveu, no podeu deixar de visitar els voltants de San Francisco. És un viatge de dues hores que es pot fer en cotxe o en autobús. A continuació, incloem una llista dels llocs més populars per a fer una excursió d’un sol dia.

Napa: Aquesta destinació és perfecta per a un dia. És un itinerari que us permetrà conéixer un paratge meravellós. Podreu tastar els vins i aliments de la regió del comtat de Napa i observar els extraordinaris paisatges que té.

Santa Cruz: És possible que ja sapieu alguna cosa sobre el passeig marítim i el moll, però coneixeu les seues icòniques papallones? I la missió històrica? I les carreres de velers?

Monterey i Carmel: Es tarden aproximadament dues hores per a arribar a la península de Monterey, llar de l'aquari Monterey Bay i del 17-Mile Drive. És una destinació excel·lent per a observar llúdries marines i disfrutar dels aparadors i compres al centre de Carmel.

Els arbres gegants de Muir Woods: Aquest bosc alberga l’extraordinari paisatge de sequoies més pròxim a San Francisco.

Aquest bosc alberga l’extraordinari paisatge de sequoies més pròxim a San Francisco
Aquest bosc alberga l’extraordinari paisatge de sequoies més pròxim a San Francisco / Shutterstock

Molts viatgers, després d’haver-hi anat, diuen que la bellesa de la ciutat és el millor de tot. Altres característiques sovint citades pels viatgers són els excel·lents restaurants, les recreacions a l'aire lliure i una vibrant i diversa escena artística i cultural.

Si us agraden els paisatges, les compres, l’art, l'arquitectura i la gastronomia, o si només voleu gaudir de totes aquelles coses que hàgeu vist o llegit sobre la ciutat, San Francisco és la destinació ideal.

També et pot interessar

stats