Què fer a Marràqueix en quatre dies

Aquesta ciutat és una primera parada ideal per a conéixer el Marroc i està a només un parell d'hores de vol d'Espanya

La mesquita de Kutubia és el símbol de la ciutat
La mesquita Kutubia és el símbol de la ciutat / Shutterstock

Marràqueix està plena de vida: us fascinarà i us deixarà sense alé. Qualsevol que viatge a Marràqueix esperarà una aventura com les de Les mil i una nits… I la veritat és que el Marroc té molt per a oferir!

Si esteu planejant un viatge al Marroc, Marràqueix és una primera parada ideal. Us recomanem que hi passeu entre tres i quatre nits. Durant aquest període, podreu fer-vos-en una bona idea i visitar fàcilment els llocs d'interés més importants de la zona.

Si esteu planejant un viatge al Marroc, Marràqueix és una primera parada ideal
Si esteu planejant un viatge al Marroc, Marràqueix és una primera parada ideal / Shutterstock

Informació d'interés

Moneda: dírham marroquí

Població: 37 milions d’habitants

Hora: mateix horari que a València 

Permisos: necessitareu viatjar amb passaport

Pagament recomanat: no es pot pagar amb targeta a tot arreu. Així és que portar efectiu és important 

El consell de 'Valencians al món': és un país molt turístic. Aneu amb compte amb els vostres objectes personals!

Transport a Marràqueix

La majoria dels llocs d'interés del centre de Marràqueix són fàcilment accessibles a peu: la plaça Djemà-el-Fna, els socs, la mesquita Kutubia i la madrassa Ben Youssef, per exemple, estan a poca distància a peu. A més, els carrerons de la medina de vegades són tan estrets que ni tan sols s’hi pot entrar en cotxe.

Taxis a Marràqueix

Un viatge en taxi per Marràqueix costa uns 30 dírhams. En realitat, deuria haver-hi un taxímetre en cada taxi, però quasi segur que el conductor intentarà convéncer-vos que no funciona. Discutir no té molt de sentit. Així és que el millor és establir un preu fix. Si el preu us sembla clarament excessiu (sovint, demanen 50 dírhams o més), podeu esperar i preguntar al taxista següent.

De l'aeroport a la ciutat

La manera més fàcil d'arribar a l'hotel des de l'aeroport és en taxi. Assegureu-vos de fixar el preu amb antelació. El trajecte no deuria costar més de 150 dírhams, en el millor dels casos.

Menjar al Marroc

La cuina marroquina se n’ix definitivament de la nostra paleta gustativa habitual, però us ho passareu molt bé tastant nous plats i explorant aquesta cuina. Proposeu-vos ser aventurers i tasteu alguna cosa nova. Si no sabeu què demanar, pregunteu a la gent d'allí què és el que els agrada, o pregunteu al cambrer per les especialitats del restaurant. Alguns plats populars són el cuscús, el tagín (de moltes formes), les ensalades fredes, la sopa de caragol, la famosa harira o, fins i tot, el cap o el cervell d'ovella; tot això, adobat amb una gran quantitat d’espècies.

Quant a la beguda, els locals us serviran whisky berber o te a la menta. Els habitants del Marroc prenen el te junts i és una forma preciosa d’estretir llaços amb els altres. Nota per als amants de l'alcohol: la medina de Marràqueix és, generalment, un entorn conservador. Alguns restaurants serveixen alcohol, però és difícil trobar-los. Si el que busqueu és festa, la part nova de la ciutat té molts llocs interessants i moderns. Als restaurants de més categoria tindreu música en directe, espectacles de dansa del ventre i altres entreteniments.

Un dels plats populars de Marràqueix és el cuscús
Un dels plats populars de Marràqueix és el cuscús / Shutterstock

Els millors llocs per a visitar a Marràqueix

Medina i socs

La medina és el barri antic de Marràqueix i un laberint de carrers estrets. És pràcticament impossible orientar-s’hi, així és que seguiu els vostres peus i deixeu-vos dur. Els socs, és a dir, els mercats de Marràqueix, estan especialment freqüentats. Si us dirigiu cap al nord des de Djemà-el-Fna, la gran plaça, arribareu directament als socs.

Els socs, és a dir, els mercats de Marràqueix, estan especialment freqüentats
Els socs, és a dir, els mercats de Marràqueix, estan especialment freqüentats / Shutterstock

Djemà-el-Fna

La famosa gran plaça de Marràqueix és el cor de la ciutat i probablement el monument més important de tots. El nom oficial de la plaça és Djemà-el-Fna, encara que a Marràqueix se sol utilitzar indistintament l’expressió francesa la Place.

A Djemà-el-Fna us espera un bullici vibrant de malabaristes, tamboriners i llocs de menjar. El lloc és increïblement espaiós, increïblement caòtic… i increïblement turístic. Després que us hagen envaït les primeres sensacions, probablement hi haurà algú que intente vendre-us alguna cosa.

Palau El Badi

Un dels monuments més bells de Marràqueix és, sens dubte, el magnífic palau El Badi. És de darreries del segle XIX i combina a la perfecció l'arquitectura andalusina i la morisca. Un paradís per a tots aquells que senten passió per l'arquitectura marroquina.

Palau El Badi
Palau El Badi / Shutterstock

Madrassa Ben Youssef

La madrassa Ben Youssef és una antiga escola alcorànica. No és broma: sembla una escena treta d'un llibre il·lustrat! La madrassa Ben Youssef data probablement del segle XIV. Encara que l'edifici no és molt espaiós, us recomanem que passeu a admirar els mosaics.

Madrassa Ben Youssef
Madrassa Ben Youssef / Shutterstock

Mesquita Kutubia

La Kutubia és la mesquita més gran de Marràqueix i el símbol de la ciutat. L'impressionant minaret de 77 metres és visible des de molts llocs de la ciutat i constitueix un bon punt d'orientació. La mesquita és del segle XII, cosa que la converteix en una de les més antigues del país. L’únic però és que només la poden visitar musulmans.

Mesquita de Kutubia
Mesquita de Kutubia / Shutterstock

Jardí Majorelle

El jardí Majorelle és una de les atraccions més visitades de Marràqueix. Fa anys aquest jardí botànic el va comprar el dissenyador francés Yves Saint-Laurent i quedà àmpliament redissenyat en diverses etapes. La combinació de colors és bastant estranya: hi predominen el blau de cobalt i el groc. Amb tot, és un oasi allunyat de l'agitada medina de Marràqueix.

Deixem Marràqueix per endinsar-nos en el meravellós desert del Sàhara 

Des de Marràqueix fins al desert de Merzouga hi ha unes onze hores en cotxe. És una excursió de dos o tres dies, aproximadament.

Hi ha nombrosos càmpings en aquesta zona, accessibles en tot terreny o en camell des d'un cert punt. L'opció preferida és la segona, la dels camells. Cal anar amb un guia local. Us semblarà increïble que siguen capaços de navegar per aquestes arenes inacabables sense perdre's. Les dunes tenen una bellesa dramàtica, però poden ser perilloses per als qui no coneguen el terreny.

Els deserts de Merzouga i Erg Chebbi estan prop de la frontera amb Algèria. El Sàhara, insuportablement calorós durant el dia, és fred a la nit, i un dels millors llocs del món per a la fotografia nocturna, ja que és lluny de la contaminació lumínica. No us encantaria passar una nit davall de les estreles del desert?

Les dunes poden ser perilloses per a aquells que no coneguen el terreny.
Les dunes poden ser perilloses per a aquells que no coneguen el terreny. / Shutterstock

De Marràqueix a Essaouira

Supratours i CTM ofereixen un servei d’autobusos entre Marràqueix i Essaouira. Tarden tres hores, incloent-hi una parada de 20 minuts, i costen 80 dírhams (més 5 dírhams per maleta).

Consells: els seients poden esgotar-se, així és que el més segur és comprar-los amb antelació. Els taxis entre la medina de Marràqueix i l'estació d'autobusos costen 25 dírhams. Bona sort, negociant! Els autobusos arriben a diversos punts d’Essaouira.

Essaouira és una ciutat portuària d'uns 80.000 habitants, situada a la costa oest del Marroc. Hui en dia, grups de turistes venen diàriament des de Marràqueix per a tafanejar als hotels, les botigues d'artesania, els restaurants i les cafeteries dels edificis emblanquinats de la medina.

Què fer a Essaouira?

Exploreu la medina, compreu oli d'argània (l'oli que s'utilitza en els cosmètics de luxe), visiteu el port pesquer (les barques blaves, els gats i els pescadors són una delícia visual per als fotògrafs), compreu a les botigues de records i aneu a la platja (passegeu-hi en camell, cavall o quad!).

També et pot interessar

stats