Huit curiositats sobre la ruta de l’Orient Express: des de Sofia fins a Istanbul

La ruta en tren des de Sofia fins a Istanbul, un viatge interessant ple d'història i cultura

Vista nocturna d'Estambul
Vista nocturna d'Istanbul / Shutterstock

Informació d'interés

Moneda: A Sofia, Bulgària, la moneda oficial és el lev, mentre que a Istanbul, Turquia, ho és la lira.

Població: Sofia té 1.243.000 habitants i Istanbul, 15.519.267.

Hora: Tant a Sofia com a Bulgària és una hora més tard que a València.

Pagament recomanat: Podeu pagar en efectiu o amb targeta de crèdit.

Permisos: Assegureu-vos de tindre el passaport en vigor. La majoria dels viatgers necessitaran que el passaport tinga una validesa mínima de sis mesos. Tampoc heu d'oblidar el visat turc, els ciutadans de molts països el necessitaran per a entrar a Turquia. Podeu comprovar si necessiteu un visat i com obtindre'l en el web oficial del govern turc o a través de l'ambaixada o consolat turc del vostre país.

El consell de Valencians al món: Abans de començar el viatge, informeu-vos del clima de les regions que visitareu i porteu roba adequada. A Turquia, teniu en compte les normes de vestimenta per als llocs religiosos. A Bulgària, porteu roba còmoda per a explorar.

La ruta en tren des de Sofia fins a Istanbul és un viatge interessant ple d'història i cultura. Ací teniu algunes curiositats sobre la ruta:

1. Ruta històrica

Aquesta ruta ferroviària connecta la capital de Bulgària, Sofia, amb la vibrant ciutat d'Istanbul, a Turquia. Durant gran part del segle XX, l'icònic Orient Express operava en aquesta ruta, de manera que establia un enllaç crucial entre l'Europa occidental i l'Orient Mitjà.

Catedral de San Alejandro Nevski en Sofia, Bulgària
Catedral de San Alejandro Nevski en Sofia, Bulgària / Shutterstock

2. Ponts emblemàtics

El tren circula per ponts impressionants al llarg del recorregut. Un dels més notables és el pont ferroviari de l'Amistat, que travessa el riu Maritsa i connecta Bulgària i Turquia.

3. Vistes variades: El viatge ens regala un paisatge divers, des de les muntanyes de Bulgària fins a les terres agrícoles i els boscos turcs. Els passatgers poden gaudir d'una vista panoràmica i meravellar-se amb la riquesa i la diversitat geogràfica de la zona.

4. Canvi de cultura: A mesura que el tren avança cap a Istanbul, els passatgers notaran un canvi gradual en la cultura, l'arquitectura i la gastronomia. Aquesta transició suau és una experiència única que fa palesa la diversitat de la regió.

5. Història en cada parada: Al llarg del viatge, hi ha estacions que alberguen històries i anècdotes úniques. Algunes tenen un passat històric relacionat amb el comerç, la política i la cultura de la regió.

6. Fronteres i travessies internacionals: El trajecte travessa la frontera entre Bulgària i Turquia, la qual cosa afig un toc d'aventura i ens recorda la importància històrica d'aquestes dues nacions.

7. Renaixement del luxe: Actualment, diverses companyies ofereixen viatges de luxe en tren per aquesta ruta, tractant de reviure l'experiència del famós Orient Express. Els passatgers poden gaudir de comoditats elegants i vistes panoràmiques mentre exploren la regió.

8. Influències culturals: La ruta des de Sofia fins a Istanbul reflecteix la fusió de cultures i civilitzacions que han conviscut durant segles en aquesta part del món. Des de l'herència otomana fins a la influència europea, el viatge ofereix una visió d'aquestes connexions històriques.

També et pot interessar

stats