Guia pràctica per a visitar Austin, la capital de Texas

Descobrim amb 'Valencians al món' els llocs més emblemàtics de la capital de l'estat nord-americà de Texas

Austin (Texas)
Austin és coneguda com la capital mundial de la música en viu

La ciutat d'Austin (Texas, Estats Units) està localitzada a la part central de l'estat, al llarg del riu Colorado. La van fundar el 1839, i porta el nom d'Stephen F. Austin, "el pare fundador de Texas". Austin és un important centre administratiu d'alta tecnologia, cultural i educativa, lloc de la prestigiosa Universitat de Texas. A més, és coneguda com la capital mundial de la música en viu, gràcies a la gran quantitat de talentosos músics i establiments i llocs de música en viu.

Informació d'interés

  • Temperatura: 39 °C màxima i -1 °C mínima
  • Moneda: dòlar estatunidenc
  • Població: 790.000
  • Idioma oficial: anglés
  • Franja horària: set hores menys que a Espanya
  • Permisos: tramitar permís en aquest enllaç i tindre el passaport espanyol vigent
  • La millor època per a visitar la ciutat: de març a maig i de setembre a novembre
  • Trasllat aeroport-ciutat: l'Aeroport Internacional d'Austin-Bergstrom): està connectat a la capital amb bus, que té un cost d'uns 3 dòlars. El taxi costa vora 40 dòlars el trajecte
  • Mètode de pagament recomanat: a tot arreu es pot pagar amb targeta. Així és que la solució més fàcil i còmoda és aquesta
  • El consell de Valencians al món: els Estats Units són un país car, fins i tot per al Rei Moro d'Alcoi. Viatja-hi amb aquesta idea
El centre impressiona per la seua gran quantitat de gratacels
El centre impressiona per la seua gran quantitat de gratacels

El centre d’Austin

El centre d'Austin, més conegut com a Downtown, és el centre financer i de negocis de la ciutat. Impressiona per la gran quantitat de gratacels. Ací hi ha un dels edificis més emblemàtics de la ciutat: el Capitoli de l'estat. El van construir el 1888, i alberga l'oficina del governador de Texas i les cambres de la legislatura. Té una arquitectura en estil neorenaixentista, amb una preciosa façana de granit rosa. Aquest és el capitoli més alt dels Estats Units, que superant el de Washington DC. Es pot fer una visita guiada per dins i als magnífics jardins que l'envolten. Podem trobar més informació oficial sobre les visites en aquest enllaç.

El capitoli de l'Estat va ser construït el 1888
El capitoli de l'Estat va ser construït el 1888

Els plans culturals

Austin disposa d'una gran quantitat cultural de museus importants i reconeguts al llarg de la ciutat:

  • Museu Bob Bullock. Dedicat a preservar la història de l'estat de l'estrela solitària, és una bona idea per a compaginar un matí al costat del Capitoli, ja que estan molt prop. Més informació per a les visites, ací.
  • Museu Jack Blanton Art. Un dels principals museus universitaris, reconegut per la quantitat d'exposicions en l'àmbit d'art modern i contemporani. Pàgina oficial per a visitar-lo.
  • Biblioteca Museu Presidencial Lyndon Baines Johnson. Ubicada als terrenys de la prestigiosa Universitat de Texas, conté més de 45 milions de pàgines de documents històrics, dels quals s'inclouen els que van pertànyer a l'expresident Johnson. Web oficial per a comprar tiquets.
  • Torre d'Observació de la Universitat de Texas. És una idea excel·lent per a combinar amb la Biblioteca Museu Presidencial Lyndon Baines Johnson per estar prop. És un dels destins populars entre els turistes de la ciutat. La torre té vint-i-set pisos. S'hi pot fer un tour i pujar per fer unes increïbles fotos 360 graus del campus de la Universitat i el centre d'Austin. Informació, en https://tower.utexas.edu/

Les zones verdes

Si us agrada visitar zones verdes i parcs, no us podeu perdre el Ziller Park, el lloc preferit dels habitants d'Austin, paradís natural ubicat al centre de la ciutat, al costat del llac Lady Bird. Aquest espai verd disposa d'una àmplia oferta d'activitats arreu de tot el parc, com per exemple: un jardí botànic, instal·lacions per a fer pícnic i àrees per activitats recreatives, com senderisme o anar en bicicleta. Dins dels límits del parc també hi ha un oasi aquàtic, que disposa de piscines naturals d'aigües cristal·lines i canoes per a practicar amb caiac. El parc també és seu de grans celebracions, com és el famós festival de música Austin City Limits, on l'any 2020 va actuar la coneguda cantant catalana Rosalía.

El Ziller Park és un paradís natural al centre de la ciutat
El Ziller Park és un paradís natural al centre de la ciutat

Continuem cap a South Congress Avenue, barri al sud del llac Lady Bird, passeig preferit per als turistes i lloc de reunió per als residents locals. Conegut pels nombrosos i xicotets comerços, on podràs comprar peces vintage i roba a l'estil cowboy, també conegut pels restaurants, botigues de música i art urbà. El carrer Sixty és un imprescindible en la ciutat mundial de la música en viu, on hi ha restaurants amb concerts i banda en directe. El divendres i el dissabte a la nit és quan hi ha més ambient.

A South Congress Avenue podràs comprar roba a l'estil Cowboy
A South Congress Avenue podràs comprar roba a l'estil Cowboy

No et pots acomiadar de la gran ciutat d'Austin sense admirar un espectacle com no n'hi ha un altre: el vol de milers de rates penades al capvespre des del pont de la Congress Avenue, les quals tenen la llar en aquesta coneguda estructura. És la població urbana de rates penades més gran de l'Amèrica del Nord. Aquest espectacle s'inicia a finals de març i a principis de la tardor. El millor moment per a poder presenciar el vol es cap a les 7.30 del vespre, però és millor arribar amb temps per a poder trobar un bon lloc.

Imatge del capvespre a Austin, Texas
Imatge del capvespre a Austin, Texas

Austin és una metròpoli fascinant que et captivarà de principi a fi!

També et pot interessar

stats