Deu plans magnífics per a fer a Viena, la joia imperial d'Europa

La ciutat de l'arquitectura, de l'art, de l'òpera, de l'schnitzel, de Mozart i de la catedral de Sant Esteve. Viena és un dels llocs més meravellosos per a visitar d'Àustria, i encara més si us agraden l'arquitectura, la gastronomia, el bon ambient i els passejos agradables

170972054
Viena és un dels llocs més meravellosos a visitar d'Àustria / Shutterstock

Com t'estimem, Viena! Si planegeu viatjar-hi, creieu-nos: us encantarà. I si voleu saber quins són els millors llocs per a visitar i els millors plans per a fer a la ciutat, aquesta és la guia de viatge que necessiteu llegir abans d'anar-hi.

Viena és, sense cap dubte, una de les millors ciutats del món per a experimentar. I és que hi ha tantes coses per a fer-hi i és tanta la riquesa cultural que atresora que us recomanem que no perdeu l'oportunitat de fer-li una visita. Viena té un encant subtil i satisfà tot tipus de viatgers: els amants del menjar, del vi, dels mercats i –per descomptat– de l'art.

Informació general sobre la ciutat

País: Àustria

Idioma: alemany

Temperatura mitjana: a l'estiu fins a 35 ºC, a l'hivern fins a -20 ºC. La temperatura mitjana a l'estiu són 20 ºC, a l'hivern 0 ºC

Moneda: euro

Pressupost per a viatjar a Viena

La primera cosa que la gent sol destacar de la ciutat –i quasi tot el món hi coincideix– és que té un cost de la vida bastant elevat. Perquè –tot siga dit–, si esteu acostumats als preus de la ciutat de València, us resultarà cara, sobretot a les places principals, on abunden els "preus per a turistes" a l'hora de menjar i beure.

Per exemple, un got d'aperol spritz en un bar encantador a la vora del riu i amb música en directe costa 7,90 euros. A València, el preu seria d'uns 5,5.

Com es pot arribar a Viena

L'aeroport principal és l'Aeroport Internacional de Viena, al qual es pot arribar des de València en un vol directe que té una duració inferior a tres hores.

Per si voleu arribar-hi en tren, la principal estació de la ciutat és l'Estació Central de Viena.

Com es pot arribar de l'aeroport al centre de la ciutat

Des de l'aeroport, hi ha diverses opcions:

El CAT (City Airport Transfer) costa 21 euros anada i tornada, i el bitllet es pot adquirir a l'estació. No obstant això, també podeu agafar el tren regular. Tarda un poc més, però costa quasi la meitat de l'opció anterior: 4,20 euros per trajecte. Els bitllets es poden comprar en unes màquines roges. Ara bé, per si us estimeu més un trasllat privat, disposeu de servei de taxis o Uber. El preu oscil·la entre 30 i 35 euros, depenent del lloc de la ciutat a on voleu dirigir-vos.

Plans per a fer a Viena

1. Visitar la catedral de Sant Esteve

Feu una visita guiada, preneu un café a la plaça o, simplement, admireu-la des de fora. És una peça arquitectònica preciosa!

St Stephen's Cathedral
St Stephen's Cathedral / Shutterstock

2. A l'aigua!

En un dia assolellat, l'Alte Donau és tot el que necessiteu. Si hi aneu durant l'estiu, dirigiu-vos fora del centre de Viena i trobareu diversos punts de bany on podreu prendre el sol a la vora del riu i gaudir de la naturalesa.

3.Passejar pel Naschmarkt

Aquest mercat d'aliments existeix des del segle XVI i és un lloc ideal per a passejar, comprar records o tastar productes locals. Hi ha restaurants i bars pertot arreu, on podreu descansar, si ho desitgeu.

Aquest mercat d'aliments existeix des del segle XVI
Aquest mercat d'aliments existeix des del segle XVI / Shutterstock

4. Gaudir de l'art al Museumsquartier

Els museus de Viena són impressionants. Val la pena visitar-los.

A més, si busqueu coses gratuïtes per a fer a la ciutat, explorar els museus és, sens dubte, un pla que no podeu deixar passar. El Geldmuseum, el Bezirksmuseen i el MUSA sempre són debades, mentre que al Kunsthalle s’ha de pagar per a entrar els diumenges. Però no patiu, que tenim una bona notícia per als amants de l’art i la cultura: els primers diumenges del mes, tots els museus de la ciutat són gratuïts. A banda, el 26 d'octubre sempre podreu obtindre descomptes als museus, ja que és festa nacional a Àustria.

Mentre esteu al Museumsquartier, no us oblideu de contemplar l'art de carrer. És un pla perfecte: podreu deixar-vos atrapar per la cultura i la creativitat dels carrers de Viena alhora que preneu el sol, si és que teniu sort i ix entre els núvols.

Els museus de Viena són impressionants. Val la pena visitar-los
Els museus de Viena són impressionants. Val la pena visitar-los / Shutterstock

5. Fer una visita entre bastidors o aconseguir entrades per a l'Òpera de l’Estat de Viena

El consell estrela de Valencians al món: si espereu fora de l'Òpera de l’Estat de Viena una hora abans que comence l'espectacle, podeu aconseguir entrades per tan sols deu euros.

Però no patiu: si no n’aconseguiu, tampoc no passa res, perquè molts dels espectacles d'òpera es projecten en pantalles gegants per tota la ciutat.

Molts dels espectacles d'òpera es projecten en pantalles gegants per tota la ciutat
Molts dels espectacles d'òpera es projecten en pantalles gegants per tota la ciutat / Shutterstock

6. Explorar els Boscos de Viena

Aquest pulmó forma part del cinturó verd protegit de la ciutat i fer-hi senderisme és, sens dubte, una de les millors coses per a fer a Viena durant l'estiu. Els Boscos de Viena són reserva de la biosfera de la Unesco i, tot siga dit, és realment únic i atípic que una part d'una gran capital figure en aquesta llista. Els Boscos de Viena tenen una superfície de 1.350 km² i alberguen vinyes, rutes de senderisme i, a més, són l'hàbitat de moltes espècies vegetals i animals, algunes en perill d'extinció.

7. Prendre el sol als parcs de la ciutat

El Burggarten i l’Stadtpark són dos dels espais verds més bonics de la ciutat i tots dos són gratuïts. Són llocs perfectes per a fer un pícnic, una passejada a peu o en bicicleta i gaudir de les vistes i de l'aire fresc. Els Blumengärten Hirschstetten són un altre lloc fenomenal per a contemplar la bellesa de les flors de manera completament gratuïta.

El parcs de Viena són llocs perfectes per a fer un pícnic, una passejada a peu o en bicicleta
El parcs de Viena són llocs perfectes per a fer un pícnic, una passejada a peu o en bicicleta / Shutterstock

8. Tastar vins a Kahlenberg

Recomanem que visiteu Mayer am Nussberg durant l’estada a Viena, ja que té unes vistes impressionants de la ciutat des de la vinya. No obstant això, organitzeu-vos bé perquè, per desgràcia, només obri els dissabtes i els diumenges.

9. Visitar el palau de Schönbrunn

És un dels edificis més extraordinaris de Viena. Si us agrada l’arquitectura, Viena és el vostre lloc. Si voleu entrar al palau, haureu de pagar, però els jardins que el rodegen són completament debades. Si busqueu fer activitats divertides i relaxades a la ciutat, podeu portar-vos-hi un pícnic i passar una bonica vesprada a l’aire lliure amb els amics, la parella, la família o a soles.

10. Passar el temps al passeig del riu i prendre uns còctels al capvespre

Una altra de les millors coses per a fer a Viena durant l'estiu és prendre un gelat al passeig del riu mentre el sol es pon.

També et pot interessar

stats