La conciliadora de l’escola: descobreix l’ofici d’aquesta valenciana a Califòrnia

Isolina, una conciliadora de Silla a Califòrnia / À Punt

Isolina, una valenciana de Silla, ha fet de Califòrnia la seua llar durant els últims 29 anys. La passió per l'educació i la dedicació a la comunitat educativa la converteixen en una figura crucial a l'escola Sacred Heart, on treballa com a conciliadora. Aquesta escola de renom és un referent en l'educació elitista dels Estats Units, però Isolina aporta una dimensió humana que va més enllà del prestigi acadèmic.

La seua faena com a conciliadora va més enllà de resoldre conflictes; és defensora dels interessos dels professionals del centre. Isolina és la intermediària entre els professors i també entre els professors i les famílies dels alumnes, intervé quan sorgeixen tensions o desacords. És una tasca que la manté en contacte constant amb la comunitat educativa, tot oferint suport emocional i ajuda per a resoldre problemes. Per a Isolina, la faena és més que una simple tasca; és una forma de teràpia per als professionals de l’escola. Amb la seua intervenció, ajuda a desencallar situacions d'estrés i confusió que podrien afectar l'ambient de treball. La seua presència tranquil·litza els ànims i promou una cultura de col·laboració i comprensió entre els membres de la comunitat educativa.

La tasca de conciliació d'Isolina posa de manifest que, més enllà del rigor acadèmic, l'educació també ha de ser un espai de suport i comprensió mútua.

També et pot interessar

stats