Paco Nadal, d'estudiant de Magisteri a periodista: “I ara com li dic jo al pare que he de triar entre la ràdio o l’escola?”

El futur del periodista estava decidit a ser mestre al negoci d'ensenyança familiar, per això tant ell com el seu germà van estudiar Magisteri

Paco Nadal en el programa 'Tupper Club' d'À Punt / À Punt Mèdia

Paco Nadal és un dels participants de Tupper Club, el nou concurs gastronòmic d’À Punt Mèdia que compta amb el llorejat Ricard Camarena com a presentador destacat. És el cuiner que ja suma dues estreles Michelin i ha estat reconegut també amb tres sols Repsol, a més d'ostentar el Premi Nacional de Gastronomia 2019.

Per a concursar en aquest capítol dedicat a la nostàlgia, Paco ha triat preparar una amanida molt popular en la seua família. Es tracta d’un plat que durant anys preparaven en les festes de Nadal. La seua amanida especial porta gules, endívies, salmó fumat i alvocat. I, així, entre endívia i endívia, ha contat a l'equip del programa com va acabar al món del periodisme. “Jo vaig estudiar Magisteri igual que el meu germà. I els dos ens vam quedar a treballar a l’escola del meu pare. Però jo m’ho vaig deixar prompte perquè me'n vaig anar a la ràdio i a la tele”.  

Mon pare em va escoltar i em va preguntar, a tu que t'agrada més? i li vaig dir que a mi, la ràdio. I em va dir que tot clar. Paco Nadal - Periodista

“No tingues por, no et dirà res el pare”

El periodista ha repassat aquell moment en què va haver de triar. No li resultava fàcil dir-ho a casa després d'haver estudiat Magisteri per a treballar a l’escola familiar. “Recorde que jo li deia al meu germà: 'I ara com li dic jo al pare que he de triar entre la ràdio, la tele o l’escola?'. I el meu germà, que era major, em va dir: 'Li ho contem i ja està. No tingues por. No et dirà res el pare'”.

I així va ser, ha dit el periodista. “Mon pare em va escoltar i em va preguntar: 'A tu que t’agrada més?', i jo li vaig dir que m’agradava més la ràdio. I em va dir que tot clar. Que buscaria a una persona que em substituïra a mi i tot solucionat”.

I així va ser com el comunicador valencià va començar la seua carrera a Canal 9: fent retransmissions esportives d'handbol i futbol. Després arribarien les retransmissions de la lluita lliure, el sumo, el golf, i també els balls de saló considerats balls esportius. I, fins i tot, va presentar un programa de cuina, Bon Profit. Perquè, com ha dit aquest personatge tan entranyable i tan volgut pel públic valencià, “a Canal 9 vaig fer de tot, perquè no sé dir que no. I per això estic hui ací, perquè no sé dir que no”. 

També et pot interessar

stats