Coneix el sorprenent aparell elèctric de principis del segle XX per a la falta de vigor sexual

‘Tresors amb història’ mostra el catàleg d'un singular producte que Joan Olivares conserva de son tio, que va estar de moda en els homes i dones de l'època

Joan Olivares amb el catàleg del vigoritzador sexual / À Punt Mèdia
05 de novembre 2023 - 10:01

Germán Olivares Ordiñana, tio de Joan Olivares, sembla que va ser tot un personatge. Això pensa el seu nebot Joan i així ho ha contat a l’equip de Tresors amb història. Durant la reunió amb els membres de l’equip ha mostrat un dels molts records que ell guarda del seu oncle: “El catálogo del vigorizador eléctrico del dr. McLaughlin”.

Amb un format de quadern d’un roig intens, amb el qual sembla que volia no passar desapercebut, el catàleg mostra imatges d'un aparell que a finals del segle XIX i principi del XX es va posar de moda. “Deia que curava totes les malalties, però com el seu nom indica estava indicat per a una malaltia en concret, la del vigor sexual”, ha dit entre rialles Joan.

Imatge del vigoritzador que mostra el catàleg
Imatge del vigoritzador que mostra el catàleg / À Punt Mèdia
Imatges de l'època amb el vigoritzador
Imatges de l'època amb el vigoritzador / À Punt Mèdia

Aquell miraculós aparell que deia curar totes les malalties ho feia mitjançant ones elèctriques. “Era una mena de cinturó elèctric”.

Joan ha contat detalls que deixen veure la personalitat del seu oncle. “La família del meu avi eren sis germans. I aquest, que era el més jove de tots, era intel·lectual i fins i tot va anar a la universitat. D'ell conserve llibres, que van des de filosofia al cultiu de la terra”. 

Mon tio era un home que no es va casar, però sentia molta curiositat per la sexualitat. Tenia fama de faldiller i segons asseguren hi han alguns fills seus repartits pel poble. Joan Olivares - Nebot de German Olivares

El nebot ha continuat dient de son tio que era un home "que no es va casar, però sentia molta curiositat per la sexualitat. Tenia fama de faldiller i segons asseguren hi ha alguns fills seus repartits al poble".

“Era tot un personatge. Va ser membre de l’associació esperantista mundial. I de fet apareix el seu nom en la llista dels corresponsals esperantistes de tot el món. “I apareixia de professió com a ‘terkulturista’ que era treballador de la terra (llaurador) i cultura”.

Pàgines del quadern d'esperanto on està el nom de son tio amb el seu ofici, terkulturista
Pàgines del quadern d'esperanto on està el nom de son tio amb el seu ofici, terkulturista / À Punt Mèdia

Ací pots veure el programa sencer:

També et pot interessar

stats