Víctor, l’alacantí que ha canviat Anglaterra per Llombai, un paradís de la Vall de Gallinera

Aquest llogaret és un dels huit nuclis urbans d'aquesta vall ubicada a la Marina Alta. Gràcies a tindre accés a fibra òptica i a serveis bàsics el nou veí pot teletreballar envoltat de natura i viure-hi amb la família

Víctor ha canviat Anglaterra per Llombai perquè des del llogaret pot teletreballar / À Punt Mèdia

Parlar de Llombai significa per a moltes persones pensar en el Llombai de la Ribera Alta, el municipi que concentra negocis de venda de confecció de pell. Arribat aquest punt cal destacar que l’equip de "La ruta del despoblament" de Terra Viva n'ha visitat un altre, més menut i menys conegut, això sí, de moment. Ells han estat al llogaret que es troba a la Vall de Gallinera. Un nucli urbà a sols 23 quilòmetres de Pego i 93 d’Alacant, i un dels huit llogarets que formen aquesta vall, junt amb Benirrama, Benialí, Benissivà, Benitaia, La Carrotxa, Alpatró i Benissili. Tots ells integren el municipi de la Vall de Gallinera.

El Llombai de la Vall de Gallinera va quedar abandonat l’any 1977, en què el seu últim veí, un alemany que hi residia, va morir. Ara les coses han canviat i en poc més d’un any han arribat nous habitants al poble i ja hi ha set persones censades. L’equip de Terra viva ha parlat amb l’última família valenciana que va viure allí. Evarist ha explicat que la despoblació va començar als anys 50, quan els veïns de Llombai se n’anaven al poble del costat, a Alpatró, que estava més poblat.

Ara bufen nous vents per al llogaret. Amb l’arribada d’algunes famílies amb xiquets i xiquetes, com la de Víctor Alemany. Ell ha arribat amb la seua parella Jane Stoney i els seus fills. La família vivia a Anglaterra i en arribar la covid es va replantejar la seua vida i va decidir tornar a casa. 

S’han establit a Llombai. A la Vall de la Gallinera tots dos poden treballar perquè a Alpatró hi ha fibra, cosa que permet a Víctor poder connectar-se i fer la seua faena. La seua parella, Jane Stoney, és mestra de ioga a Alpatró i en altres pobles de la vall. 

Un autobús arreplega els xiquets i els porta a l'escola

Cada dia un autobús arreplega els xiquets de matí per a portar-los a l’escola, que està a Benialí. Com ha explicat Víctor, a Alpatró tenen tots els serveis que necessiten, “com també en altres pobles com Benissivà o Benialí”.

La parella ha adquirit una casa i, a més de poder treballar, tenen una qualitat de vida que diuen que no canviarien per res. De fet, Víctor afirma que en cas de no poder teletreballar, no vol tornar a la seua vida anterior i faria tots els impossibles per quedar-se a la Vall de Gallinera. Jane també ha contat que està encantada de viure-hi.

També et pot interessar

stats