Directes
Ara en la televisió
BAMBANT PER CASA
Final del Trofeu Mancomunitat de la Safor de Raspall Masculí

Encara no saps quins són els criteris per a triar un bon meló?

Lluís Penyafort en la secció "El món a cullerades" de Terra viva fa didàctica del meló per tal d'ajudar-nos i explica també per què el meló de tot l'any rep aquest nom

El meló de tot l'any a Ontinyent es d'una varietat anomenada 'meló d'or' / À Punt Mèdia

Ben segur que no eres l'única persona que quan s'enfronta a una muntanya de melons no sap per on eixir, no sap com triar-ne un amb bon sabor. Dubtes i més dubtes. N'agafes un, el deixes. En mires un altre... L'olores com si anares a entendre el seu aroma, doncs en aquest cas vas ben encaminat.

Triar un meló és tot un ritual, més encara si considerem que cada varietat té els seus secrets. En Terra viva han volgut fer didàctica del meló de tot l'any. Tot, per tal d'aconseguir que després d'aquesta notícia ja no faça falta arribar a la tenda i dir: Me'n tries un que estiga bo?

Lluís Penyafort, en la secció "El món a cullerades" de Terra viva, fa didàctica del meló. Ell explica la importància de les ratlles a la pell perquè tinga bon sabor, així com la raó del nom del meló de tot l'any.

Meló amb molta escriptura / À Punt Mèdia

Cinc factors per a triar un bon meló de tot l'any:

Dos colors que presenta el 'meló d'or' d'Ontinyent / À Punt Mèdia

A Ontinyent hi ha un costum que consisteix a penjar els melons a les bigues de les cases dels pobles. Amb aquesta pràctica el meló els dura fins a Cap d'Any. A Ontinyent els seus melons de tot l'any reben el nom de meló d'or. A la localitat el cultiven des de fa més de 700 anys.

Cal destacar que el meló d'or d'Ontinyent ha sigut reconegut com a varietat de conservació excepcional, per les seues característiques de qualitat. Es tracta d'un producte produït de manera artesanal, autòcton d'Ontinyent, a la Vall d'Albaida.

Color groguenc a la base / À Punt Mèdia
El tacte del meló també és determinant / À Punt Mèdia
la Vall d’Albaida