Loles León: "Jugue al Fortnite i al Minecraft amb el meu net"

L'actriu ha parlat amb l'equip de Tàp Zàping de l'obra de teatre que protagonitza i de la seua trajectòria en el món del cinema i l'espectacle.

Loles León és entrevistada a 'Tap Zàping' / À Punt Mèdia

Va debutar als teatres del Paral·lel de Barcelona, però va aconseguir popularitat en ser xica Almodóvar. Fins al diumenge 30 d'octubre, l'actriu Loles León actua a València amb l'obra Una noche con ella. L'equip de Tàp Zàping, amb Pepa Cases, ha conversat amb ella.

L'obra de teatre fa un repàs per la vida de Loles León, des que va nàixer fins a les experiències a Madrid, a Hollywood i l'etapa Almódovar. La catalana ha reconegut que el teatre li serveix de teràpia i arreplega unes paraules que va dir una altra xica Almodóvar, Carmen Maura: "Si no és pel teatre jo m'hauria tornat boja". En paraules de l'actriu, "el teatre és vida, és art..., és interactuar amb el públic mitjançant una altra vida diferent de la teua. És el més meravellós que pot passar-te".

Preguntada sobre si ha tingut una vida de pel·lícula, ha contestat: "La meua vida és de pel·lícula... i també de teatre, de sèrie, de ràdio, de llibre de cuina, de programes de cuina...". Quan li pregunten què li queda per fer, ràpidament contesta: "ai, moltes coses... estic començant... i també tinc uns vídeos curtets en YouTube de cuina. Són receptes fàcils i curtetes, de menjar per a ficar al tàper i te l'emportes a la faena".

Als anys huitanta, Loles León era vedet a l'emblemàtic local de la Rambla de Barcelona, la Cúpula Venus. Del Paral·lel guarda una experiència molt bona perquè allò era el music-hall, on ella era diferent, no era vedet clàssica. "Jo era vedet còmica, transgressora i pionera a creuar la cultura popular amb els textos dels autors més intel·lectuals", ha explicat a Pepa Cases.

Treballar amb Almodóvar li va costar sis anys d'espera. Però amb el personatge la Lola del film ¡Átame! va quedar més que compensada. 

Als seus 72 anys, Loles León presumeix de no haver quedat desfasada pel que fa a les últimes tendències. "M'agrada pujar-me'n al carro... Jo jugue al Fortnite amb el meu net. I al Minecraft."

Loles León, Antonio Banderas i Victoria Abril en la película '¡Átame!' d'Almodóvar
Loles León, Antonio Banderas i Victoria Abril en la película '¡Átame!' d'Almodóvar / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats