Melani García: la jove estudiant d'òpera de l'Eliana que, quan escolta les àries, plora i riu

Als huit anys es va enamorar de l’òpera en escoltar el cor de la Unió Musical de l’Eliana i el 2019 va representar a Espanya en Eurovisió Junior, on va quedar en tercera posició 

Melani García estudia per a ser cantant d'ópera, entre altres modalitats / À Punt Mèdia

Melani García és una jove de setze anys d'ascendència hispano-argentina. Va nàixer el 2007 a València i sempre ha residit a l'Eliana. Amb motiu de la celebració del Dia de l'Òpera, ha acudit al programa Som de casa, on ha contat a l’equip que es va enamorar de l'òpera al seu poble.

Actualment estudia al Conservatori de Música de València. I, tot i que l'òpera sembla ser la seua vida, com ha explicat al programa, “combine els estudis d’òpera amb el pop i m’agrada compondre cançons pop a casa”. El 2019, la jove va representar Espanya en Eurovisió Junior i hi va quedar en tercera posició.

Es va unir al cor de la Unió Musical de l’Eliana i fins hui dia. “Vaig descobrir el cor del meu poble, vaig provar l'òpera i em vaig enamorar”.

“M'agrada cantar òpera i compondre cançons pop" Melani García - Estudiant d'òpera al Conservatori de València

Actualment, cursa cinqué curs de Professional i encara li queden sis anys d'estudis superiors. “Em queda sisé de Professional i la carrera superior, que són cinc anys”. Ella té claríssim que vol continuar estudiant, perquè li sembla una carrera molt bonica. Però com que també li agrada pintar, quan acabe, vol estudiar Belles Arts.

Un moment de l'actuació de Melani en Som de casa
Un moment de l'actuació de Melani en Som de casa / À Punt Mèdia

Com ha explicat a l’equip de Som de casa, “tot el que siga art, ballar, cantar, pintar... a mi m’encanta. Però en un escenari i amb el públic animant, qualsevol artista se sent genial”. Per a ella el moment en què està envoltada de l’orquestra, dels músics… és un moment màgic. També s’ha dirigit a l’equip de Som de casa i els ha dit:  “Em sembla molt important que la televisió li done un espai a l'òpera. Perquè cal acabar amb eixe estereotip que és avorrida. Jo la veig com un minimusical o una minipel·lícula. La gent creu que l'òpera és avorrida, però en veure-la, ixen supercontents i riuran, ploraran… de tot”.

Ací pots veure el programa sencer:

També et pot interessar

stats