Els avantatges d’introduir la proteïna vegetal en la dieta, amb la nutricionista Elisa Escorihuela

Parlem de les diferències entre la proteïna vegetal i l’animal en ‘Som de casa’

Parlem en ‘Som de casa’ dels avantatges d’introduir la proteïna vegetal en la nostra dieta

La proteïna és un macronutrient fonamental per al nostre cos, tant metabòlicament com per al nostre sistema immunitari. A banda d’aportar-nos energia, té la capacitat de formar teixits, i de recuperar-los. Però, és el mateix menjar proteïna animal que vegetal?

Cada vegada hi ha més persones conscients que hem de reduir el consum de proteïna animal. Una opció saludable és la proteïna vegetal, versàtil a l’hora de cuinar i, a més, econòmica.  Entre els avantatges està el seu baix nivell en greixos saturats, una diferència molt important respecte de la carn, i especialment de la carn processada. A més, conté hidrats de carboni d’absorció lenta (molt important per a la salut del nostre pàncrees), i contenen molta fibra.

En quins aliments podem trobar aquesta font de proteïna saludable?

Els llegums, la soja i els derivats (tofu, soja texturitzada…), la quinoa, fruits secs, llavoretes… contenen proteïna vegetal.

“Una alimentació vegana no ens genera carències si la fem correctament” assegura la nutricionista Elisa Escorihuela. Això sí, “per a qualsevol dieta vegana o vegetariana l’única cosa necessària i fonamental és afegir-li la vitamina B12”. 

També et pot interessar

stats